Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 21.05.2017 22:11:57

Slovenski kegljači boljši od Romunov

Aleš Blaž je bil naš najboljši igralec na tekmi.
psno
V izvrstnem ambientu in ob odličnem navijanju je potekal derbi prvega kroga kegljaškega SP med Romuni in našo reprezentanco.

Po zaslugi odličnega imena, ki si ga je v Nemčiji ustvaril naš kapetan Uroš Stoklas, je bila na tribunah tudi lepo število Nemcev, ki so navijali za našo reprezentanco. V skladu z načrti selektorja Blahe sta naša prva dva igralca Matej Lepej in Aleš Blaž napadla z vso močjo. Pivčan Lepej je bil velik boj z izkušenim Petrutom Mihalcioiujem, medtem ko je Kranjčan Blaž "torpediral" drugega Romuna Cosmina Craciuna. Romunski trener je moral poseči po menjavi. Lepej žal v predzadnjem metu ni pospravil dvojčka in rezultat ob koncu prve tretjine je bil neodločen, toda naši so imeli prednost velikih 54 kegljev.

Potem pa je sledil glavni udarec z udarnim parom Uroš Stoklas in Janže Lužan. Prednost je že po prvem nizu narasla na 102 keglja. Romuna Manea in Cercle sta poizkušala priti v protinapad, toda naš par je ostal na istem nivoju. Tako sta v zaključku dvoboja Primož Pintarič in Davor Sobočan imela nalogo, da nasprotnika obdržita na distanci. Na polovici nastopa pa se je trener Robi Blaha celo odločil, da zamenja Kranjčana Sobočana in preveri še Jureta Starmana. Razlika je vseskozi ostajala enaka. zadnji niz so šli igralci praktično izenačeni. Pintarič je uspel odbiti še zadnji napad Dudasa in priigrati še šesto točko. Žal pa Jure Starman na kancu napravil tri zaporedne "ribice" in legendarnemu Lupuju omogočil, da je prišel do druge romunske točke. Toda zmaga in to zelo visoka, je pripadla našim reprezentantom. S to zmago pa so napravili velikanski korak proti četrtfinalu. Trener Blaha in igralci so si skočili v objem in si dali duška. Veliki tekmec jim je moral dati roko na koncu in priznati poraz.

Po tekmi je trener Robi Blaha dejal: "Seveda sem vesel, da so fantje odigrali tako kot smo si zamislili pred samo tekmo. Vsi po vrsti so vgradili svoj kamenček v ta mozaik. Res je, da bi lahko zmagali še višje, toda tudi napake so sestavni del. In na napakah se bodo fantje tudi kaj naučili. Toda teh je bilo sicer malo. Vsi po vrsti pa so imeli številne dobre poteze. Fantom lahko čestitam. V tem dnevu počitka se bodo vsi malo regenerirali in sproščeno bomo šli proti Nemcem."

Tudi naš najboljši posameznik Aleš Blaž je bil zadovoljen. Po nastopu je dejal: "Zelo sem zadovoljen. Sama igra mi je lepo stekla. Nisem se niti obremenjeval z nasprotnikom, ampak me je zanimala samo moja steza. Dosežek je zelo dober, vendar verjamem, da bi lahko še našel rezerve."

Romunija – Slovenija 2:6 (9,5:14,5;3658:3765)
Petrut Mihalcioiu – Matej Lepej 2:2 (614:609),
Cosmin Craciun/Robert Merza – Aleš Blaž 1:3 (602:661),
Manel Manea – Janže Lužan 1:3 (620:659),
Ion Cercle – Uroš Stoklas 1:3 (612:628),
Nicolai Lupu – Davor Sobočan/Jure Starman 3:1 (586:574)
Horatiu Dudas – Primož Pintarič 1,5:2,5 (624:634)



V ponedeljek se bodo slovenske kegljačice pomerile s Slovakinjami.

Članki iz rubrike