Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 22.05.2017 19:40:21

Športniki štafeto prenesli iz Pirana na Triglav

Po poročanju spletnega portala MMC, je v petek dvanajst športnikov izvedlo ekstremno štafeto, pri kateri so s skupnimi močmi premagali razdaljo med najnižjo in najvišjo točko v Sloveniji. Pot med piranskim svetilnikom in Aljaževim stolpom so premagali v manj kot 17 urah.

Nenavadno štafeto, ki je združila športnike iz različnih disciplin, so organizatorji načrtovali že dalj časa. Projekt so poimenovali "od 0 do 2864" in ga skušali izpeljati že jeseni, vendar takrat zaradi neugodnih vremenskih razmer niso našli ustreznega termina. Muhasto vreme je določitev datuma oteževalo tudi spomladi, vendar je ekipa nazadnje le našla ustrezen dan za podvig, ki ga je tudi uspešno opravila, so zapisali pri MMC.

Podvig so začeli trije cestni kolesarji. Rok Potočnik je štafeto začel ob 2.30 zjutraj pred piranskim svetilnikom ob rtu Madona in štafetno palico prepeljal do Kozine, kjer jo je predal Marku Stražarju. Drugi kolesar je premagal razdaljo od Kozine do Solkanskega mostu, kjer je štafeto predal še tretjemu športniku na cestnem kolesu, Boru Šumradi, ta pa je po soški dolini prekolesaril do Ljubinja pri Tolminu.



Na Ljubinju je čakal gorski kolesar Jani Rutar in se prebil do planine Kuk, tam pa je štafeto prevzela gorska tekačica Barbara Novak, ki se je s Kuka povzpela na Vogel. S štafetno palico se je na gorskem kolesu z Vogla do Bohinjskega jezera spustil Gregor Čolnik, čez jezero pa jo je prepeljal kajakaš Mark Albreht, ki je veslal od Ukanca do Ribčevega Laza.

Na drugi strani jezera je nalogo prevzel še en gorski kolesar, Matej Pobežin, ki se je povzpel na planino Uskovnica, od tam pa je štafeto do jame pod Kredarico prenesel gorski tekač Luka Kramarič. Sledil je najbolj ekstremen del poti, kjer se je plezalec Jaka Ortar skozi Ivačičevo jamo pod Kredarico povzpel do grebenske poti, ki vodi na Triglav. Zadnji del poti sta v slabih vremenskih razmerah premagala še zadnja udeleženca štafete, Nejc Štebe in Matevž Blaznik, pridružil pa se jima je tudi Anže Čokl. Štafeta je Aljažev stolp dosegla ob natanko 19.20, kar pomeni, da so športniki za celotno pot potrebovali 16 ur in 50 minut.

Značke: tek, zanimivosti

Članki iz rubrike