GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 23.12.2017 20:59:43

ACH Volley do desetega pokalnega naslova

alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so zmagovalci slovenskega pokala. V finalu v Hočah so s 3:1 (24, 19, -20, 18) premagali Calcit Volleyball.

* Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 700, sodnika: Skudnik (Mežica), Pevc (Škofja Loka).
* Calcit Volley: Pereira 12, Hribar, Golob, Novljan 2, Ratek, Gil 2, Vidmar 15, Okroglič 5, Štaleker 8, Kvas, Lakner 2, Kotnik 11, Štembergar Zupan 2, Lazar.
* ACH Volley: Flajs, Đirlić 15, Babkov 11, Kovačič, Purič 14, Pavlovič, Satler, Pleško, Brulec 5, Planinc, Kök 3, Mihajlovič 1, Pokeršnik 9, Videčnik 10.

V zadnjih dveh finalnih obračunih slovenskega pokalnega tekmovanja so bili boljši kamniški odbojkarji, ki so si zelo želeli še tretje zaporedne, sicer pa četrte pokalne lovorike, medtem ko so Ljubljančani prav po zaslugi Kamničanov že tri leta čakali na deseti pokalni naslov.

Težjo pot do finala so imeli branilci naslova, ki so še v sredo igrali na Korziki v drugem krogu pokala Cev, v polfinalu pa so v petem nizu s 15:13 le strli odpor Triglava. Na drugi strani je ACH Volley v Evropi igral v torek doma, v polfinalu pa s 3:0 premagal domačine zaključnega turnirja.

V prvem nizu je bil izid izenačen kar štirinajstkrat, večinoma pa so bili v prednosti Kamničani, ki so z dvema zaporednima točkama Maxsona Pereire in po lastni napaki Ljubljančanov povedli s 14:11. Vodili so še pri izidu 15:12, dobro pa jim je kazalo še pred vstopom v končnico, saj je bilo na semaforju 21:19. Toda v končnici niza so bili bolj zbrani ljubljanski odbojkarji, ki so na servis Petra Đirlića prišli do vodstva z 22:21, nato pa so imeli še dve zaključni žogi za vodstvo z 1:0 v nizih. Dve so Kamničani ubranili, ne pa tudi tretje, ki jo je izkoristil Matej Kök.



Drugi niz je bil izenačen le do četrte točke, nadaljevanje pa je bilo v znamenju aktualnih državnih prvakov, ki so izkoristili slabši sprejem kamniške ekipe. Do odločilne prednosti so prišli na servis Matica Videčnika, ki je zadnji dve sezoni nosil dres Calcita Volleyja, saj so Kamničanom pobegnili za osem točk (14:6).

Razlika osmih točk je bila tudi ob drugem tehničnem odmoru, ob boljšem servisu in igri v napadu, najbolj nevarna sta bila Sergej Babkov in Videčnik, so Ljubljančani prednost ohranili do konca niza, ki ga je končal Jan Pokeršnik, še eden od igralcev ACH Volleyja, ki so v preteklosti že nosili kamniški dres.

Tudi tretji niz se ni začel po željah Kamničanov, ki so imeli še naprej težave pri sprejemu, posledično tudi v napadu, tako da so ob prvem tehničnem odmoru zaostajali za šest točk. Vendar se niso predali, čeprav so zaostajali že s 3:10 in 4:11. Z blokom Saše Štalekarja in lastni napaki Ljubljančanov na sprejemu so zaostajali le še za točko (12:13), z asom Primoža Vidmarja in novi napaki ACH Volleyja pa so celo povedli s 15:14. Še bližje preobratu so bili po dobri reakciji Radoslava Gila na mreži in uspešnem napadu Vidmarja, saj so Ljubljančanom pobegnili za štiri točke (23:19). Veliko zaslug za preobrat je imel s svojimi servisi tudi Jure Lakner, ko pa je Matej Mihajlović žogo poslal v avt, so imeli Kamničani pet zaključnih žog za svoj prvi niz na tekmi. Po novi napaki nasprotnikov so do njega prišli v drugem poskusu.

Tudi začetek četrtega niza je pripadel državnim prvakom, ki so povedli s 5:2 in 12:8. Po zaslugi Petra Đirlića je ACH Volley na drugi tehnični odmor odšel s prednostjo sedmih točk. Še enega preobrata pa Kamničani niso zmogli, ACH Volley si je zanesljivo priboril še četrti niz in z zadnjo točko Sergeja Babkova končal finale letošnjega pokalnega tekmovanja.

Za zmagovalce je to jubilejni deseti pokalni naslov, Kamničani pa so ostali pri treh. Ekipi se bosta kmalu spet pomerili, v četrtek, 28. decembra bo v dvorani Tivoli na sporedu tekma v okviru srednjeevropske lige, štela pa bo tudi za zaostalo tekmo četrtega kroga 1. DOL za moške.

Značke: odbojka, pokal

Članki iz rubrike