Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 23.12.2017 18:47:46

Janežič in Prinčič dobila božično regato v Palamosu

Slovenska jadralca Peter Lin Janežič in Sebastian Prinčič sta na tradicionalni božični regati v španskem Palamosu zmagala v olimpijskem dvosedu 49er. V razredu finn sta nastopila Jan in Liam Orel ter končala na 14. in 23. mestu.

V Palamosu so opravili že 42. izvedbo mednarodne božične regate v olimpijskih in nekaterih mladinskih razredih. Tekmovanja so se letos udeležili štirje slovenski predstavniki.


Janežič in Prinčič sta bila ves čas med najboljšimi. Pred zadnjim tekmovalnim dnem, ko je bil na vrsti plov za odličja z dvojnim točkovanjem, sta bila na petem mestu. Zadnji plov sta končala na drugem ter skočila na vrh rezultatske razpredelnice. Ob dveh prvih zmagah v posamičnih plovih sta tako prvič doslej zmagala tudi v skupnem seštevku. Drugo mesto sta osvojila Norvežana Tomas Mathisen in Mads Mathisen, tretje pa Rusa Jan Čeh in Ivan Zotov.

V razredu finn sta nastopala Jan Orel in Liam Orel ter na koncu zasedla 14. oziroma 23. mesto. Zmagal je Estonec Deniss Karpak pred Hrvatom Milanom Vujasinovičem in domačinom Alejandrom Muscatom.

Značke: jadranje, sta

Članki iz rubrike