Mobilna verzija
STA
STA

Urnaut in Mlakarjeva najboljša odbojkarja leta

FIVB

Odbojkarska zveza Slovenije je med finalom moškega pokala v Hočah med ACH Volleyjem in Calcitom Volleyballom podelila priznanja za najboljše v letu 2017. Med odbojkarji si je laskavo priznanje drugič zapovrstjo prislužil Tine Urnaut, med dekleti pa prvič Iza Mlakar.

Priznanji za najboljša trenerja v letu 2017 sta prejela Gašper Ribič pri moških in Bruno Najdič pri ženskih ekipah.

Urnaut, kapetan slovenske reprezentance, je v letu 2017 uspešno branil barve dveh italijanskih prvoligašev, Trentina in Modene. Z izbrano vrsto se mu je najprej uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Italiji, zatem so Slovenci slavili v drugi kakovostni skupini svetovne lige, za konec reprezentančne sezone pa so na evropskem prvenstvu na Poljskem osvojili osmo mesto.

Iza Mlakar je v letošnjem letu v dresu Nove KBM Branik iz Maribora osvojila državni naslov in pokalno lovoriko, z reprezentanco pa se ji je najprej uspelo prebiti v tretji, zadnji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Jeseni so dekleta na domačem svetovnem prvenstvu do 23 let osvojila srebrno odličje, Mlakarjeva je bila ob tem izbrana za najboljšo korektorico prvenstva.

Priznanje za najboljšega trenerja ženske ekipe je prejel Bruno Najdič, ki je v letu 2017 Novo KBM Branik popeljal do naslova državnih in pokalnih prvakinj, za najboljšega trenerja moške ekipe pa je strokovni svet Odbojkarske zveze Slovenije izbral Gašperja Ribiča.

Glasovanje za najboljšega odbojkarja in najboljšo odbojkarico je potekalo na spletni strani www.odbojka.si, Urnaut in Mlakarjeva pa sta bila izbrana na podlagi glasov obiskovalcev spletne strani in glasov strokovnega sveta OZS.

Značke: odbojka , sta