Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 23.12.2017 14:52:36

Tragična zgodba dobitnice štirih kolajn v Riu! Po praznikih se je odločila za smrt: Ne morem se več mučiti, nočem več trpeti ... (VIDEO)

Marieke Vervoort
Reuters
Pred belgijsko paraolimpijsko prvakinjo Marieke Vervoort so zadnji dnevi življenja. Belgijka se je pred osmimi leti odločila za evtanazijo, ki jo belgijski zakon dovoljuje, za angleški Telegraf je dejala, da je pripravljena na smrt.

Praznike bo še preživela doma v Bruslju, po novem letu pa naj bi ji v tamkajšnji bolnišnici vbrizgali smrtonosno injekcijo.

"Ne morem se več mučiti, depresija je vse močnejša. Nikoli nisem bila v takem stanju, stalno jokam. Če obstaja Bog, ni dober človek. Nočem več trpeti," je za Telegraf dejala Vervoortova ter dodala, da ji že močno peša vid, da ne more ne spati ne jesti in da je ves čas v velikih bolečinah.



Paralizirana Vervoortova je na paraolimpijskih igrah, nastop v Riu je bil njena zadnja velika želja, v hitrostni vožnji z vozički osvojila štiri kolajne, prvakinja je postala v Londonu leta 2012. Njena zgodba, o kateri je napisala tudi knjigo, je inspiracija za mnoge športnike, to je priznal tudi belgijski nogometni zvezdnik Kevin De Bruyne.

Kot otrok je igrala košarko in se ukvarjala s triatlonom in potapljanjem. Nato pa je nenadoma zbolela, kmalu zatem ni več mogla hoditi. Do paralize je prišlo zaradi deformacije v delu med petim in šestim vratnim vretencem.

Članki iz rubrike