pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

(BZS PR)
(BZS PR)
0 19.04.2022 11:16:08

Vrhunski boksarski dvoboji v Slovenski Bistrici

Ekipa BK Slovenska Bistrica
BZS
Preteklo soboto je v Slovenski Bistrici potekal že 26. tradicionalni Zlati grb Slovenske Bistrice. Na boksarski reviji so se pomerili boksarji iz Slovenije, Srbije (Ruma) ter Bosne in Hercegovine (Banjaluka). Ogledali smo si lahko osem odličnih dvobojev med 16 boksarji.

Boks ima v Slovenski Bistrici dolgoletno tradicijo in domačini so se vnovič potrudili, da so lahko ljubitelji boksa uživali v izjemnem boksarskem vzdušju. V naslednjem tednu bo Maribor od srede do petka gostil državno prvenstvo Slovenije, Slovenska Bistrica pa bo prvo soboto v maju ponosna gostiteljica 4. kroga slovenske boksarske lige 2022.



Med mladinci (do 60 kg) je izstopal dvoboj med Svitom Kovačevićem (BK Slovenska Bistrica) in Demirjem Mazrekom (ŽBK Maribor), kjer sta se boksarja vseh devet minut borila za prevlado v ringu. Na koncu je prepričljivo zmagal Kovačević, ki je s seboj domov odnesel tudi pokal za najboljšega tehničarja. Napeto je bilo tudi med člani, kjer sta bila v ospredju dva dvoboja. V prvem sta se pomerila odlični Mohammad D. Rezai (ŽBK Maribor) in Dejan Stakić, boksar iz Srbije. Devet minut sta se borila z vsem srcem, željo po zmagi in pogumom. Rezai je Stakića prepričljivo premagal in iz ringa odnesel zlato medaljo. Ob koncu sta bila boksarja izbrana tudi za najbolj borben par in prejela pokal.



Zlati grb Slovenske Bistrice je prejel domačin Sven Kovačević

Zadnji članski dvoboj je potekal med Svenom Kovačevićem (BK Slovenska Bistrica) in Nejcem Javornikom (New Gym Tabor Maribor). Dvoboj je bil napet, poln natančnih udarcev in borbenosti. Zlato medaljo je iz ringa odnesel domačin Sven Kovačević, ki je bil na koncu svečane podelitve izbran tudi za prejemnika zlatega grba občine Slovenska Bistrica.



Številne pohvale za organizacijo dogodka

Predsednik BZS Robert Reher je po svečani podelitvi medalj in pokalov povedal: "Tradicionalni 26. Zlati grb Slovenske Bistrice je bil odlično organiziran. Vse pohvale gonilnima silama bistriškega boksa Maticu Samasturju in predsedniku Francu Turnšku ter njuni uigrani ekipi Boks kluba Slovenska Bistrica za vrhunsko organizacijo, sodelovanje in timsko delo. Zahvaljujemo se tudi vsem pomočnikom organizatorja, sodnikom, delegatu, časomerilcu, moderatorju in vsem sponzorjem ter občini in Športni zvezi občine Slovenska Bistrica, ki so omogočili, da je lahko Zlati grb Slovenske Bistrice potekal nemoteno."



Po dogodku smo se pogovarjali tudi s priljubljenim Maticem Samasturjem, ki je dogodek predstavil z organizacijskega stališča: "Celoten dogodek je bil izjemen in sam sem zelo zadovoljen z realizacijo ter seveda tudi z zanimivimi dvoboji v ringu. Ponosen sem, da je Zlati grb Slovenske Bistrice ostal doma, in rad bi čestital našemu Svenu Kovačeviću za njegov dosežek. Po situaciji s covidom-19 smo vsi že nestrpno pričakovali, da bomo lahko v Slovenski Bistrici ponovno organizirali odmevnejši mednarodni boksarski dogodek. Domače in tuje ekipe so bile zelo zadovoljne z organizacijo in so že potrdile prisotnost v naslednjem letu. Zahvaljujem se svoji rekreativni ekipi za pomoč pri organizaciji in ekipi Zreškega gaja, ki je skrbela za kulinarični del. Velika zahvala pa gre občini Slovenska Bistrica, Športni zvezi občine Slovenska Bistrica, našemu predsedniku kluba Francu Turnšku ter vsem našim sponzorjem in prijateljem, ki so nam omogočili za nas zelo pomemben boksarski dogodek. Prav tako pa bi želel izpostaviti odlične odnose z Boksarsko zvezo Slovenije, ki deluje zelo aktivno in pomaga na vseh ravneh. V naslednjem tednu se z osmimi tekmovalci odpravljamo v Maribor na državno prvenstvo, kjer bomo zagotovo zelo motivirani za najvišja mesta. Veseli me tudi trenutno zelo visoko mesto na lestvici slovenske boksarske lige 2022, ki dokazuje, da delamo dobro. Lahko se že veselimo ponovnega boksarskega srečanja, ki bo v soboto, 7. maja, ko bo Slovenska Bistrica gostila 4. krog slovenske boksarske lige 2022."



Državno prvenstvo Slovenije v boksu – Maribor 2022

V sredo, 20. aprila, se v Mariboru začenja boksarski spektakel, državno prvenstvo v boksu, ki ga Železničarski boksarski klub Maribor prireja v sodelovanju z Boksarsko zvezo Slovenije. Potekalo bo od 20. do 22. aprila v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja Maribor. Vabimo vas, da spremljate družbena omrežja BZS in ste tako na tekočem s številnimi prihajajočimi dogodki. Pridružite se nam na državnem prvenstvu v športni dvorani UŠC Leona Štuklja v Mariboru in z navijanjem podprite slovenske boksarje na poti do zmage! 



26. Zlati grb Slovenske Bistrice – rezultati
Schoolboys do 44 kg: Aleks Vodušek (BK Slov. Bistrica) – Mark Šepic (Legionar, Rog. Slat.) 1,5:1,5
Kadeti do 52 kg: Dragan Grujić (Legionar Rog. Slat.) – Petar sredojević (Slavija, Banja Luka) 2:1
Kadeti do 54 kg: Val Prosenjak (BK Slov. Bistrica) – Pavle Vukelić (Slavija, Banja Luka) 0:3
Kadeti do 60 kg: Aljaž Fajs (Legionar, Rog. Slat.) – Dani Ristić (BK Ruma) 0:3
Mladinci do 60 kg: Svit Kovačević (BK Slov. Bistrica) – Demir Mazrek (ŽBK MB) 3:0
Mladinci do 60 kg: Sven Kovačević (BK Slov. Bistrica) – Nejc Javornik (New Gym Tabor, MB) 3:0
Člani do 60 kg: Sadik Gaši (ŽBK MB) – Bojan Zečević (Slavija, Banja Luka) 0:3
Člani do 60 kg: Mohammad Rezai (ŽBK MB) – Dejan Stakić (BK Ruma) 3:0

Članki iz rubrike