pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

(BZS PR)
(BZS PR)
0 11.04.2022 10:19:40

Spektakel v Rogaški Slatini

Gal Šepic s trenerjema
BZS
V soboto je potekal 3. krog SBL in pokal Rogaške Slatine, kjer je liga tudi potekala.

Organizator 3. kroga lige je bil Aleš Šurbek (BK Legionar) s svojimi pomočniki iz Boksarskega kluba Legionar. Dogodek je bil odlično organiziran, videli smo lahko 23 zelo zanimivih dvobojev. Nagrado za najboljšega boksarja je prejel Gal Šepic (BK Legionar), ki je premagal Tomija Lorenčiča (Dejan Zavec Boxing).

Tokrat smo si imeli priložnost ogledati 23 vrhunskih dvobojev med 36 nadobudnimi boksarkami in boksarji. Med mladinci je najosupljivejši dvoboj potekal med Luko Rašićem (ŽBK Maribor) in Adamom Krstovićem (BK Legionar). Rašić je s svojo izpiljeno tehniko, močnimi udarci in prepričljivim nastopom svojega nasprotnika premagal z enoglasno odločitvijo. Požel je velik aplavz in čestitke delegata, sodnikov, sotekmovalcev in občinstva.

Za Luko Rašića lahko z gotovostjo trdimo, da spada med najperspektivnejše in najuspešnejše slovenske boksarje v tem času, saj z vsakim dvobojem dokazuje, da je vrhunski športnik. Dvoboji, ki so vedno bolj kakovostni in izpiljeni, ga bodo pripeljali daleč na evropske in svetovne stopničke.

Tudi v članski kategoriji ni manjkalo vrhunskih dvobojev. V ringu sta se pomerila Aljaž Šircelj (Fight Club Ljubljana) in Sadik Gashi (ŽBK Maribor). Šircelj in Gashi sta vrhunska športnika, ki imata za sabo že dolgo boksarsko kilometrino. Šircelj je Gashija premagal z enoglasno sodniško odločitvijo in potrdil, kako pomembno vlogo v ringu igrajo izkušnje. Aljaž Šircelj na domačem terenu vedno znova preseneča in občinstvo pušča odprtih ust.

Gal Šepic prejel pokal najboljšega boksarja

Med članskimi dvoboji je bil najspektakularnejši dvoboj med Tomijem Lorenčičem (Dejan Zavec Boxing) in Galom Šepicem (BK Legionar). Tako Lorenčič kot Šepic sta izjemno talentirana in izkušena, v ringu pa vselej pustita srce; boksata z veliko strastjo, kar jima vedno znova prinese tudi lovorike. Dvoboj je bil izredno napet, po točkah pa je zlato kolajno iz ringa odnesel domačin Šepic, ki je poleg tega prejel tudi pokal za najboljšega boksarja 3. kroga slovenske boksarske lige.

Trenutno so vodilni na lestvici po 3. krogu SBL 2022 ŽBK Maribor (1. mesto), Fight Club Ljubljana (2. mesto) in Boks klub Slovenska Bistrica (3. mesto).

Pohvale tekmovalcem in organizatorjem

Pohvaliti velja vse boksarke in boksarje, ki so na pokalu Rogaške Slatine pokazali svoje spretnosti v ringu. Velika zahvala gre organizatorju in vsem, ki so pomagali pri organizaciji 3. kroga SBL. Pokal Rogaške Slatine je bil vrhunsko organiziran, poskrbljeno je bilo, da so se vsi počutili kot doma. V slovenskih klubih si želijo, da bi bilo tako dobro organiziranih tekmovanj vedno več.

Dogajanje je pohvalil tudi Aleš Šurbek, glavni organizator dogodka v Rogaški Slatini: "Z organizacijo smo zelo zadovoljni. Pomagalo nam je veliko ljudi iz našega kluba, ki se jim zahvaljujem za pomoč pri izvedbi. Prvič smo postavili naš na novo kupljen olimpijski ring, kar je bil za nas zelo pomemben trenutek. Pri organizaciji se je izkazala tudi Boksarska zveza Slovenije, kjer se pozna resno in zavzeto delo novega vodstva, ki v razvoj boksa vlaga veliko energije. Omeniti velja najboljšo borbo tekmovanja med našim Galom Šepicem in Tomijem Lorenčičem iz kluba Dejan Zavec Boxing. V odličnem dvoboju je tokrat zmagal naš predstavnik."

Boksarski spektakel Zlati grb v Slovenski Bistrici

V soboto, 9. aprila, bo v Slovenski Bistrici potekal nov boksarski spektakel Zlati grb, ki ga bo organiziral Boks klub Slovenska Bistrica. Od 20. do 23. aprila pa bo Maribor ponovno postal center boksa, saj Železničarski boksarski klub Maribor v sodelovanju z Boksarsko zvezo Slovenije organizira državno prvenstvo. Spremljajte naša družbena omrežja, da boste na tekočem s prihajajočimi dogodki. Vabljeni! 

Članki iz rubrike