pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

(tkk)
(tkk)
0 07.04.2022 09:59:01

Lorena zablestela na svetovnem pokalu

Lorena Zabukovec je osvojila tretje mesto v tehniki.
KANG
Dve uvrstitvi v naslednji krog; bronasta kolajna na tekmi svetovnega pokala 8. Croatia open Poomsae 2022 G2 za Loreno Zabukovec iz Kanga.

V Zagrebu je bila tekma svetovnega pokala v tekvondoju. Tekmovanja so se udeležile tudi tri tekmovalke TK Kango, ki so tokrat zastopale slovensko reprezentanco, pod vodstvom reprezentančne in klubske trenerke Renate Mavrič. Lorena Zabukovec in Lara Zabukovec sta tekmovali v kategoriji mladink, v kateri je nastopalo 25 deklet. Neža Berden je tekmovala v kategoriji kadetinj, v tej kategoriji je nastopilo 14 tekmovalk.

Prva je na tatami stopila Neža Berden in si s prikazano formo 8 in 6 priborila nastop v finalu, kamor je napredovalo osem najboljših. V finalu je osvojila sedmo mesto. Neža je uspešno prestala krst na tekmi svetovnega pokala in dosegla cilj, ki je bil uvrstitev v finale.

Lara Zabukovec je prav tako prvič tekmovala na tekmi svetovnega pokala. Lara je tekmovala v kategoriji mladink s 25 tekmovalkami, predvideni pa so bili trije krogi tekmovanj. Lara se je v polfinalu uvrstila na 13. mesto. Letos je prestopila v mladinsko kategorijo in tako ima v tej zahtevni kategoriji še nekaj časa, da se izpopolni.

Lorena Zabukovec je prav tako tekmovala v kategoriji mladink s 25 udeleženkami iz 12 različnih držav. V polfinale je napredovala z osmim rezultatom. V polfinalu je svoj nastop še nadgradila in napredovala v finale s petim rezultatom. To je bila zadostna motivacija, da je v finalu še stopnjevala nastop, kar je bilo dovolj za končno tretje mesto in bronasto kolajno. Lorena je začela s tekmovanji na najvišji ravni lansko jesen in njen napredek se lepo stopnjuje.

Uspešen klub

Taekwondo klub Kang je začel z delovanjem leta 2004. Na Škofljici so s treningi začeli februarja 2011, ko so ustanovili Taekwondo klub Kang Škofljica. V društvu se ukvarjajo tako z rekreativnim kot s tekmovalnim taekwondojem. Tekmovalci se lahko odločijo za tekmovanja v dveh disciplinah. To so borbe in tehnika – poomsae. Taekwondo je olimpijski šport, v katerem tekmovalci tekmujejo v borbah. Tekmovanja v tehniki so primerna tudi za tiste, ki si ne želijo borb z nasprotnikom in tako prikazujejo tehnike z namišljenim nasprotnikom.

Motivirano in ambiciozno vodstvo kluba nudi kakovostne treninge na vrhunski ravni in na strokoven način za oba spola, tako za mlade kot za starejše. Ob tem je treba poudariti, da v klubu posebno pozornost namenjajo delu z mladimi.

Kangovci se lahko pohvalijo, da so bili državni prvaki v tehniki v letih 2009, 2017, 2018, 2019 in 2021. Njihovi člani so tudi člani državne reprezentance v borbah in tehniki in zastopajo Slovenijo tudi na največjih tekmovanjih v tujini, kot so evropska in svetovna prvenstva. Ponašajo se tudi s srebrno in dvema bronastima kolajnama na tekmah svetovnega pokala v tehniki, ki jih je osvojila trenerka Renata Mavrič. Njihova trenerja sta oba tudi reprezentančna trenerja: Tomaž Zakrajšek, 6. dan – reprezentančni trener v borbah za kadete, Renata Mavrič, 5. dan, pa je reprezentančna trenerka za tehniko. Za enega največjih uspehov je poskrbel trener Tomaž Zakrajšek, saj je za Slovenijo osvojil tudi bronasto kolajno na evropskem prvenstvu v borbah leta 2006.

Vsi željni spoznavanja taekwondoja se jim lahko pridružite na treningih na različnih lokacijah v Škofljici: taekwondo vrtec je v vrtcu Škofljica, torek enota Citronček (od 15.30 do 16.15), četrtek enota Bisernik (od 15.30 do 17. ure). Prvo triletje šolarjev se jim lahko pridruži v okviru podaljšanega bivanja na OŠ Škofljica ob ponedeljkih (od 15.15 do 16. ure) ter v PŠ Lavrica ob sredah (od 15.15 do 16. ure). Vsi od prvega razreda so vabljeni v dvorano Val na Lavrici ob ponedeljkih in četrtkih (od 17.30 do 18.30). Tekmovalci trenirajo na OŠ Škofljica ob torkih in petkih (od 17.30 do 18.30). Več informacij lahko dobite na: www.kang.si. 

Galerija

Članki iz rubrike