pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

(pr bzs)
(pr bzs)
0 04.04.2022 12:49:56

Se obeta širše sodelovanje in lepša prihodnost?

Slovenski udeleženci turnirja Beogradski pobednik
BZS
Beograd je bil po lanskem SP spet v središču boksarske pozornosti.

V srbski prestolnici je potekal 59. turnir Beogradski pobednik ali memorial Branka Pešića, najbolj znanega beograjskega župana, ki je bil tudi veliki ljubitelj boksa. Sodelovala je tudi slovenska ekipa štirih boksarjev, ki sta jo vodila Slobodan Andjelić in Vlatko Nikolov. Turnir Beogradski pobednik velja za drugi najstarejši boksarski turnir v Evropi. Tekmovanje je potekalo v najstarejši športni dvorani Hali Sportova Ranko Žeravica v Novem Beogradu. Letos so nastopali boksarji iz kar 21 držav. Barve Slovenije so branili Nik Nikolov Veber (do 63,5 kilogramov), Tomi Lorenčič (do 75 kilogramov) in David Forster (do 80 kilogramov). Lorenčič je izgubil prvi dvoboj z domačinom Sandrom Poletanom, David Forster pa je moral priznati premoč Asagiru Mohamedu iz Maroka. Zagotovo so to turnirji, kjer se začuti prava atmosfera in Beograd, tudi srbski organizatorji znajo popestriti tovrstne dogodke s pridihom srbske estrade. Beograd je z lanskoletnim SP v boksu zelo dvignil ugled boksa v Srbiji, ki je posledično pozitivno vplival na vse ostale države nekdanje Jugoslavije.



Robert Reher, predsednik Boksarske zveze Slovenije, je vezni člen med Balkanom in zahodno Evropo. V namen združevanja boksarskih interesov je potekala tudi razprava predsednikov nacionalnih zvez o tesnejšem sodelovanju. Predsednik BZS jih je povabil z namenom ustanovitve alpen cup lige (delovno ime), kjer se pripravljajo zasnove za novi projekt, kjer bi sodelovale države s področja Balkana in tri nemško govoreče države – Nemčija, Avstrija in Švica. To bi zelo dvignilo priljubljenost boksa, saj je že desetletja tudi zelo pomembna povezava med ljudmi, ki živijo in delajo v omenjenih zahodnoevropskih državah, Slovenija pa bi lahko imela vlogo osrednjega povezovalca. To pomeni, da bi se dolgoročno lahko razvijala skupna zgodba, ki bi zajemala področje skupnega 120-milijonskega trga, kar bi bilo posledično zanimivo tudi z vidika trženja. Številnim boksarkam in boksarjem bi s tem odprli možnost za dodatna dokazovanja. Zelo smelo razmišljanje, ki ima zagotovo potencial, vendar je potrebno narediti čvrste in realne temelje. Predsednik Reher je v sodelovanju z Nenadom Borovčaninom, predsednikom Boksarske zveze iz Srbije, na turnir povabil predsednike zvez iz Avstrije – Daniel Fleissner in Denis Šakić (generalni sekretar), Švice – Andreas Anderegg ter Nemčije – Erich Dreke. Vsi so bili veseli povabila in predloga sodelovanja ter presenečeni nad ravnijo organizacije turnirja in srbsko gostoljubnostjo.



Veinhandl: Mariborski kamp odlično uspel

O Maribor Boxing Campu smo že pisali, vseeno pa se nam zdi pomembno, da svoje občutke o zanimivem dogajanju opiše Boštjan Veinhandl, trener in gonilna sila BK Hayat Kamnik, ki je z vlakom pripeljal v Maribor tudi svoje varovance, sam pa je tudi odvodil del priprav: "Od petka do nedelje smo moči združili z BK Terme Maribor, BK Hayat Kamnik in ŽBK Maribor, ki so pod okriljem Boksarske zveze Slovenije organizirali boks kamp za mlade in nadobudne boksarje, ki jih že v aprilu čaka državno prvenstvo. Kondicijsko zahtevne boksarske treninge, kjer so tehniko pokazali izkušeni trenerji, je otrokom popestrila animacijska ekipa, ki jih je peljala v kino na ogled filma Batman ter v mesto na sladoledne vaflje. Treningi so potekali dvakrat dnevno, udeležence pa je obiskal in pozdravil tudi predsednik BZS Robert Reher ter jih nagradil z majicami. Tekmovalci so se odlično pripravili in bodo z intenzivnimi treningi nadaljevali tudi v domači telovadnici vse do doseženih ciljev." 

Galerija

Članki iz rubrike