pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ou
ou
0 21.03.2022 13:32:07

Turnir Boxam v Valenciji in Jadranski biser v Budvi: Černoga srebrn, Rašić bronast

Uspešne predstave slovenskih boksarjev se tokrat nadaljujejo na mediteranskem področju. Tadej Černoga je na španskih tleh v finalu po točkah izgubil z domačinom Josejem Quilesom, Luka Rašić pa je na turnirju Adriatic Pearl oziroma Jadranski biser v Budvi osvojil odlično bronasto medaljo. Minuli konec tedna se je v Poreču začelo EP za člane do 22 let, kjer je prisotna tudi močna slovenska boksarska zasedba.

Mednarodni boksarski turnir Boxam v Valenciji, ki spada pod okrilje Evropske boksarske zveze Eubc, je bil zelo uspešen za boksarja iz BK Portorož, Tadeja Černogo (do 60 kilogramov), s trenerjem Nikolo Juretićem sta bila aktivna na vzhodnem delu Španije. Tadeju sta na poti stala dva borca, in sicer Gustav Jose Rivero Ria iz Mehike in Flavio Dialessandro iz Belgije. Oba sta morala priznati premoč 26-letnemu Pirančanu, ki stopnjuje svojo formo in se s svojim trenerjem osredotoča na bližnje evropsko prvenstvo, ki bo konec maja v Armeniji. Žal pa Tadej ni imel podpore v svojem zadnjem dvoboju z domačinom Josejem Quilesom, kjer je po točkah izgubil z 2:3. Kljub nekoliko slabi volji po dvoboju ima primorski tandem razlog za zadovoljstvo, saj so tudi takšni dvoboji nujno potrebni v boksarski karieri. Trdo delo, strokovnost in osredotočenost na cilj se zagotovo dolgoročno izplačajo. Verjamemo, da je Tadej pripravljen v letošnjem letu prijetno presenetiti v evropskem merilu.

Luka Rašić po Beogradu navdušil tudi v Budvi


V Budvi je potekal mednarodni boksarski kamp in turnir Jadranski biser, ki sta se ga udeležila mariborska boksarja iz ŽBK Maribor, Luka Rašić in Djelon Januzaj, pod vodstvom Igorja Rašića. Na dogajanju v Črni gori je bilo prisotnih veliko boksarjev, ki so prišli iz 19 držav. Tokrat so žal manjkali borci iz Rusije in Ukrajine. Djelon je tekmovanje končal v četrtfinalu, v katerem ga je porazil večkratni kazahstanski prvak Ivana Yarmolenka, nekdanji svetovni in dvakratni azijski prvak. Luka je v četrtfinalu premagal domačina Vita Marinovića, v polfinalu pa se je udaril s Karaitisom Christosom iz Grčije in mu moral priznati premoč. Trener Igor Rašić je bil zelo zadovoljen s sedemdnevnimi pripravami in turnirjem Adriatic Pearl, ki je bil organiziran na zelo visoki ravni. Pomembno se je dokazovati na mednarodni ravni, da lahko vidiš realno stanje boksarjev. Priprave so uspele, skupni treningi z ostalimi boksarji pa so bili resnično izjemen dogodek in izjemna mednarodna izkušnja za boksarje in tudi za trenerske ekipe.

V Poreču se je začelo EP za člane do 22 let
V sosednji Hrvaški se je v soboto začelo dolgo pričakovano EP za člane do 22 let. Udeležuje se ga 216 boksarjev in 103 boksarke, kar pomeni impresivnih 319 udeležencev iz kar 41 držav. Slovensko ekipo sestavljajo Aljaž Šircelj (do 67 kilogramov), Dejan Leburić (do 75 kilogramov), Gašper Podgoršek (do 75 kilogramov) in Nik Nikolov Veber (63,5 kilograma). Slovensko ekipo vodita izkušena trenerja Sašo Weixler in Vlatko Nikolov. Slovenski delegaciji se je pridružil tudi predsednik BZS, Robert Reher, ki ima tudi predvidene sestanke o sodelovanju s predstavniki evropskih boksarskih zvez. Več o dogajanju z EP v Poreču pa vam bomo predstavili v prihodnji številki dnevnika Ekipa.

Galerija
Značke: boks, šport

Članki iz rubrike