pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

(pr bzs)
(pr bzs)
0 28.03.2022 11:15:26

Nabiranje evropskih izkušenj

Aljaž Šircelj in Nik Nikolov Veber
arhiv BZS
Slovenska boksarska reprezentanca je bila pretekli teden na evropskem prvenstvu do 22 let v hrvaškem Poreču, kjer sta ekipo vodila Vlatko Nikolov in Sašo Weixler.

V hrvaško istrsko mesto sta peljala štiri borce, ki so si nabirali novih potrebnih izkušenj in prikazali dobre borbe. Tokrat niso bili deležni vidnejšega uspeha, pomembno pa je, da so se zelo dobro zoperstavili svojim nasprotnikom.

V štajerski prestolnici pa je potekal Boxing Camp Maribor, kjer so združeni slovenski trenerji svoje znanje prenašali na mlade borke in borce ter priredili pester boksarski in prosti program.

Evropskega prvenstva članov do 22 let v Poreču se je udeležilo več kot 300 borcev iz kar 41 držav. Slovensko ekipo so sestavljali Aljaž Šircelj (do 67 kg), Dejan Leburić (do 75 kg), Gašper Podgoršek (do 75 kg) in Nik Nikolov Veber (63,5 kg). Tokrat smo se na kratko pogovarjali s Sašem Weixlerjem, sicer trenerjem in idejnim vodjo kluba Fight Club Ljubljana, ki je naredil povzetek in naznanil svetlo prihodnost teh fantov: "Generalno gledano smo v Poreču pustili zelo dober vtis. Že nekaj časa je jasno, da se lahko v določenih kategorijah kosamo z najboljšimi boksarji v Evropi in po svetu. Manjkajo samo še podrobnosti v taktiki in morda še kakšna borbena izkušnja. Prepričan sem, da bomo v zelo kratkem času v različnih kategorijah na mednarodni ravni premagovali najboljše tuje nasprotnike. Prvenstvo v Poreču je bilo izjemno dobro organizirano in s tega stališča se organizatorjem zahvaljujem za celotno organizacijo in gostoljubje."

Pohvale organizatorjem

Na pomembnem turnirju je bil tudi predsednik BZS Robert Reher, ki je bil tudi med slavnostnimi podeljevalci na zaključni prireditvi: "Končano je EP v Poreču, ki je trajalo čudovitih trinajst dni. Prisostvovali smo vrhunskim dvobojem ter stkali številna nova prijateljstva in zagotovo tudi sodelovanja. Organizacija je bila na najvišji možni ravni in rad bi se zahvalil vsem organizatorjem in sponzorjem, ki so pripomogli k realizaciji tako velikega dogodka v neposredni bližini Slovenije. Podobnih dogodkov si lahko samo želimo, saj je to prava promocija boksa."

Boxing Camp Maribor za otroke in mladino

Boksarski kampi s slovenskimi boksarskimi trenerji in aktivnimi udeleženci iz različnih klubov so v Sloveniji zelo priljubljeni. Matevž Levstek Ali ima ogromno izkušenj s povezavo športa in turizma, kjer se lahko v optimalnih razmerah kakovostno trenira, počiva in seveda tudi zabava. Maribor izpolnjuje vse pogoje, da tudi v svetu boksa postane dolgoročno idealna športna destinacija za boksarske priprave. Na omenjenem boksarskem kampu je sodelovalo kar 23 otrok in mladincev, ki so delovali pod budnim očesom boksarskih trenerjev. Tokratno boksarsko strokovno ekipo so sestavljali: Boštjan Veinhandl, Katarina Kumer (pomočnica trenerja), Igor Rašić, Branislav Jokanović in Matevž Levstek Ali.

Vsak dan so imeli dva treninga, v prostem času pa je bila aktivna animacijska ekipa, ki je skrbela, da jim ni bilo dolgčas in da so bili ves dan aktivni. Spanje je bilo urejeno v hotelu Piramida, trenirali pa so v novih prostorih BK Terme Maribor na glavni avtobusni postaji v Mariboru, ki postaja novi boksarski dom in tudi nova atrakcija štajerske prestolnice. 

Galerija

Članki iz rubrike