Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 06.05.2023 16:48:18

Kakšen polfinale! Kdo bi si mislil, da bo potekal tako!

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so prvi finalisti zaključnega turnirja za pokal Slovenije v Ormožu. Enaindvajsetkratni pokalni zmagovalci iz Celja so na prvi polfinalni tekmi premagali Koper z 31:29 (15:14), v nedeljskem finalu pa se bodo pomerili z zmagovalci druge tekme med ormoškim Jeruzalemom in novomeško Krko.

Celje Pivovarna Laško - Koper 31:29 (15:14)
* Dvorana Hardek, gledalcev 300, sodnika: Lah in Sok.
* Celje Pivovarna Laško: Bojić, Belkaied, Gaberšek, Strmljan 6, Mazej 2, Cokan, Marguč 2 (1), Antonijević, Ivanković, Janc 3, Muhović, Žabić 3, Mlakar 1, Vlah 9, Martinović 3, Suholežnik 2.
* Koper: Jelovčan, Đurica, Morato, Žagar 2, Poklar 10 (7), Konjevič, Bekrić 1, Moljk 4, Beganović, Vujović 2, Zugan 3, Sanabor, Marić 4, Kete 1, Breznikar, Bratkovič 2.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (1), Koper 9 (7).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 16, Koper 8 minut.
* Rdeči karton: /.


Rokometaši iz mesta ob Savinji so izpolnili prvi del naloge v Prlekiji in se prebili v veliki finale. Njihova pot do najbolj prestižne tekme je bila zelo težka, odpor polfinalnih tekmecev z Obale so strli v sami končnici povsem enakovrednega obračuna.

Koprčani so se brezkompromisno podali v boj proti papirnatim favoritom iz Celja. V prvi polovici tekme so jim bili povsem konkurenčni, sredi drugega polčasa pa so pridelali tri gole zaostanka (21:24, 22:25 in 23:26).

Ko je že kazalo, da so izbranci srbskega strokovnjaka na celjski klopi Alema Toskića ujeli pravšnji ritem, pa so jim Koprčani po golih Jake Moljka in Adama Bratkovića v 49. minuti povsem zadihali za ovratnik (25:26).

V prelomnih trenutkih dvoboja so se Celjani le zbrali in pet minut pred koncem rednega dela znova povedli za tri gole (29:26). Lepe prednosti, tudi najvišje v prvem polfinalnem obračunu v Ormožu, niso zapravili, po hudem boju so si priigrali finalno vozovnico, čeravno so se jim Koprčani po golu Benjamina Bekrića v zadnji minuti znova približali na gol zaostanka (30:29).

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Koprčan Aleks Vlah z devetimi goli, izkazal pa se je tudi vratar Nebojša Bojić z 18 obrambami. Tine Poklar je za Koper dosegel deset zadetkov, vratar Marin Đurica pa je zbral 12 obramb.

Članki iz rubrike