stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 06.05.2023 09:20:08

Nesreča Charlesa Leclerca, s ferrarijem se je zaletel v ogrado!

Profimedia
Svetovni prvak formule 1 Max Verstappen je na drugem treningu pred veliko nagrado Miamija dosegel najboljši čas.

Nizozemec je krog okoli stadiona Miami Dolphinsov iz lige NFL v Red Bullu prevozil v 1:27,930 minute in premagal dirkača Ferrarija, Španca Carlosa Sainza in Monačana Charlesa Leclerca. Slednji se je pozneje ponesrečil, a ostal nepoškodovan.

Na uvodnem treningu sta bila najhitrejša dirkača Mercedesa George Russell in Lewis Hamilton, Verstappen pa je na drugem treningu dosegel najboljši čas dneva, saj je bil več kot dve sekundi hitrejši.

Le malo je zaostal Sainz, medtem pa je moral Leclerc predčasno končati trening, saj se je na spolzkem dirkališču zaletel v ogrado. Pozneje je progo zapustil na mopedu brez znakov, da bi se v nesreči, ki je ob rdeči zastavi trening zavlekla za pet minut, kaj poškodoval.


Mehičan Sergio Perez, ki je prejšnji teden zmagal v Bakuju, je bil na prvem treningu 11., na drugem pa se je povzpel do četrtega mesta. V skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva 33-letnik za Verstappnom, ki je lani zmagal na premieri v Miamiju, zaostaja za šest točk.

"Bil je dober dan. Sprva smo se privajali na stezo z novim asfaltom, čez dan se je močno dvignila. Ob progi je še vedno precej spolzko, na dirkaški liniji pa je v redu," je dejal 25-letni Verstappen.

Vremenska napoved za konec tedna na Floridi napoveduje dež, vendar je bolj verjetno, da bo padal v nedeljo kot za sobotne kvalifikacije.

"Dež na tej podlagi bi bil popolna loterija," je zaskrbljen šef Red Bulla, Christian Horner, potem ko so imeli dirkači že na prvem prostem treningu težave z novim asfaltom.

Članki iz rubrike