900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 15.05.2022 19:57:00

Velenjski rokometaši po zmagi nad Škofjeločani do tretjega pokalnega naslova

alesfevzer.com
Rokometaši velenjskega Gorenja so osvojili prvo mesto na letošnjem zaključnem turnirju za pokal Slovenije v Slovenj Gradcu. Na finalni tekmi so premagali Urbanscape Loko. Za velenjsko ekipo je to tretja pokalna lovorika, pred tem so bili najboljši tudi v letih 2003 in 2019.

Gorenje Velenje - Loka  34:31 (14:12)

Slovenj Gradec - Športna dvorana, gledalcev 800, sodnika: Lah in Sok.
Gorenje Velenje: Verboten, Panjtar, Taletović, Haseljić 1, Tajnik 4, Pajt, Starc, Miklavčič, Drobež 1, Sokolič 6 (1), Verdinek 4, Šiško 6, Grmšek 4, Slatinek Jovičić 2, Mlivić, Predović 6.
Urbanscape Loka: Dolenc, Stanojlović, Juričan, Cingesar 7, Jamnik 6 (4), U. Pipp 6, Mali, M. Pipp 2, Bergant, Damjanović, Nikolić 4, M. Jesenko 6, Šilc, Belič-Pfajfar, Derlink.
Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (1), Urbanscape Loka 4 (4).
Izključitve: Gorenje Velenje 6, Urbanscape Loka 6 minut.
Rdeči karton: /.

Rokometaši iz Velenja so absolutni zmagovalci domačega pokalnega tekmovanja v sezoni 2021/22. Na letošnjem zaključnem turnirju v Slovenj Gradcu so najprej v sobotnem "finalu pred finalom" na kolena položili največje domače tekmece iz Celja z 32:30, v današnji najbolj prestižni tekmi pa so bili boljši še od rokometašev iz Škofje Loke s 34:31.

Igralci iz Šaleške doline so po dveh sezonah pokalnega premora zaradi pandemije novega koronavirusa v Slovenj Gradcu tako ubranili pokalno lovoriko iz Novega mesta. Ekipa iz Velenja je v tej sezoni v 1/16 finala izločila LL Grosist Slovan s 35:23, v osmini finala Slovenj Gradec 2011 z 28:27, v četrtfinalu pa Sviš Ivančno Gorico z 32:25.

Za najbolj koristnega igralca dvodnevnega turnirja (MVP) je bil izbran Velenjčan Domen Tajnik, za najboljšega vratarja pa Dobovčan Alen Husejnović.

Izbranci primorskega strokovnjaka na velenjski Zorana Jovičića so bili na današnji finalni tekmi od prve do zadnje minute v prednosti, a Škofjeločani so jim po rezultatski plati kljubovali do 18. minute (9:9).

Po izključitvi Stefana Damjanovića so Velenjčani povedli z 11:9, nato v končnici prve polovice tekme nekajkrat zapravili priložnost za vodstvo s tremi goli. A to so jim onemogočili tudi trdovratni in hitri gorenjski rokometaši, ki so jim s svojo globoko obrambo povzročili velike težave, kljub temu pa so se papirnati favoriti današnje tekme iz Velenja na veliki odmor podali s prednostjo dveh golov (14:12).

Izbranci ljubljanskega trenerja na gorenjski klopi so sijajno odprli drugi polčas. Zelo hitro so nevtralizirali zaostanek dveh golov, v 36. minuti pa po zadetku Urbana Pippa prvič na dvoboju povedli s 17:16. Velenjčane po zaostanku ni zajela panika, hitro so strnili svoje vrste in po delnem izidu 4:0 v 41. minuti povedli z 21:18.

Škofjeloška minuta odmora sprva ni zaustavila njihovega ritma. V 45. minuti so po golu Matica Verdineka povedli s 25:20, nato pa zaigrali bledo in neodgovorno ter Škofjeločanom dopustili, da so v 49. minuti več kot prepolovili zaostanek (24:26).

Po Jovičićevi minuti odmora so Velenjčani zadeve le postavili na pravo mesto, v prelomnih trenutkih so pravočasno dosegali gole in tudi pobrali smetano na turnirju v Slovenj Gradcu.

Pri Velenjčanih so bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Tilen Sokolič, Peter Šiško in Branko Predović, ki so dosegli po šest golov. Pri Škofjeločanih je Darko Cingesdar dosegel sedem, Grega Jamnik, Urban Pipp in Matevž Jesenko pa šest zadetkov.

Članki iz rubrike