Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 15.05.2022 18:16:12

Gajser po dolgem času brez stopničk

Albatros
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP na Sardiniji osvojil sedmo mesto. V prvi vožnji je bil drugi, v drugi pa je imel precej težav in iztržil le 12. mesto ter tako prvič v sezoni ostal brez zmagovalnih stopničk. Na dirki v Rioli Sardu je zmagal Nizozemec Calvin Vlaanderen.

V uvodni vožnji je Gajserja, ki je bil v sobotnih kvalifikacijah drugi, prehitel le Vlaanderen, tretji je bil Španec Jorge Prado. Gajser je sicer po dobrem startu dolgo vodil, a je bil Nizozemec blizu in ga dva kroga pred koncem tudi prehitel.

V drugi vožnji se Gajserju ni izšlo po željah; slovenski dirkač, ki je nastopal oslabel zaradi zdravstvenih težav, je slabše startal in nato nekaj časa vozil na šestem mestu, po padcu sredi vožnje pa zdrsnil na 12., kar je bil tudi njegov končni dosežek v tej vožnji.

Dobil jo je Vlaanderen, ki je tako prvič v karieri prišel do skupne zmage na dirki MXGP. Za njim sta se zvrstila rojak Glenn Coldenhoff in Prado.



V seštevku obeh voženj je tako Gajser zasedel sedmo mesto. Po petih zmagah in enem drugem mestu v sezoni 2022 je prvič ostal brez zmagovalnega odra, še vedno pa prepričljivo vodi v seštevku sezone. Ima 367 točk, drugi je Francoz Maxime Renaux z 288.

V razredu MX2 je slavil Francoz Tom Vialle, ki je ob enakem točkovnem seštevku 47 točk premagal Belgijca Jaga Geertsa. Tretji je bil Francoz Thibault Benistant. Slovenski predstavnik Jan Pancar je bil 14. in je dobil 12 točk za SP, potem ko je v prvi vožnji končal na 17., v drugi pa na 13. mestu. Skupno ima Geerts 338 točk, Pancar je 15. s 87.

Naslednja postaja SP bo dirka v španskem Intu Xanaduju - Arroyomolinosu čez 14 dni.

Značke: motokros, tim-gajser

Članki iz rubrike