Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 02.03.2019 17:12:07

Krimovke dočakale zmago na Kodeljevem

www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu glavnega dela lige prvakinj premagale Bukarešto s 23:22 (12:11). Izbranke Uroša Bregarja, ki nimajo več možnosti za četrtfinale, bodo zadnjo tekmo v tem tekmovanju igrale prihodnjo nedeljo, ko bodo gostovale pri Ferencvarosu.

Krim Mercator - Bukarešta 23:22 (12:11)
* Dvorana Kodeljevo, sodnici: Alpaidze in Berezkina (obe Rusija).
* Krim Mercator: Vojnović, Marinček Ribežl, Pandžić, Mavsar 4, Krsnik 1, Barić 4, Stanko 8, Zulić 1, Tsakalou 4, Vučko, Krajnc, Žabjek, Amon, Perederij, Ristovska 1.
* Bukarešta: Grubišić, Ungureanu, Ion, Udristoiu, Radičević 1, Curea 9, Bazaliu, Lazović 5, Omoregie 3, Marin, Constantinescu, Manea 1, Hagman, Cvijić 3.
* Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (3), 3 (2) Bukarešta.
* Izključitve: Krim Mercator 10, Bukarešta 12 minut.
* Rdeči karton: Constantinescu (21.).

Ljubljančanke so izpolnile željo po tem, da se od domačih navijačev v tej sezoni lige prvakinj poslovijo z zmago. Ta je bila povsem zaslužena, saj so bile domačinke praktično ves čas v ospredju. Zmaga, prva po štirih zaporednih porazih, je bila dobrodošla, a so krimovke že pred tem izgubile možnosti za četrtfinale.

Krimovke so v prvem polčasu proti nekoliko oslabljeni ekipi iz Romunije, ki si je že pred tem zagotovila četrtfinale, pokazale enakovredno igro in bile večino časa v ospredju. V 12. minuti je Tamara Mavsar poskrbela za prvo Krimovo vodstvo z dvema goloma prednosti.

Sledilo je obdobje, ko so gostiteljice držale takšno prednost, že v 21. minuti pa so gostje ostale še brez Marie Claudie Constantinescu, ki je naredila grob prekršek na desnokrilno igralko Krima Saro Ristovsko in dobila rdeči karton.



Kljub temu pa domačinkam kljub dobri predstavi Miše Marinček Ribežl ni uspelo pobegniti, še več, igralke Bukarešte so v 28. minuti prek Iulie Vasilice Curea izid spet izenačile. Čeprav so imele Krimovke kar nekaj priložnosti za tri zadetke naskoka, pa so v drugi polčas nesle zgolj enega.

Po podobnem scenariju se je odvil uvod drugega polčasa, a v 36. minuti so Bregarjeve izbranke vendarle ušle na 15:12 po protinapadu in golu Polone Barić. Le dobro minuto pozneje je Mavsarjeva zadela za 16:12 in prisilila ekipo iz Romunije k minuti odmora.

Za še več veselja na tribunah dvorane na Kodeljevem je v 41. minuti Tjaša Stanko še povišala prednost Krima na 17:12, Lamrpini Tsakalou pa je le malce zatem z golom za 18:12 Krim pripeljala na rob tako želene zmage v glavnem delu.

Za novo najvišjo prednost Krima je poskrbela Mavsarjeva za 19:12. Ob razpoloženi obrambi na čelu z Marinček Ribežlovo (v zapisniku so ji našteli kar 22 obramb) so gostje v prvi polovici drugega dela dosegle vsega zadetek, drugega je šele v 46. minuti prispevala Jovanka Radičević.

Zatem pa se je Romunkam odprlo, hitro so se približale le na 20:17. Ko pa je Stankova odgovorila z zaporednima goloma za 22:17 v 53. minuti, so lahko na domači klopi spet lažje zadihali. Da pa še ni bilo povsem konec drame, je poskrbela Curea, ko je 40 sekund pred koncem zmanjšala zaostanek na končnih 23:22.

Krimovke so nato kljub igralki manj znale porabiti preostanek časa in se veselile prve zmage v tem delu tekmovanja.

Pri domačih je Stankova tekmo končala z osmimi goli, pri gostjah pa Curea z devetimi.

Članki iz rubrike