32_7pot v 160gajsek darja Odkrito.si

Peklenske muke Darje Gajšek

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 21. marca

girl-1666678_1280 Petisvet.si

Kaj vse nas čaka v tem astrološkem obdobju?

klobase, hrenovke Svet24.si

Nihče ne ve, kaj je v hrenovkah ali klobasah

Jelena Karleuša, Divna Karleuša Svet24.si

Karleuša se je več ur oklepala maminega trupla

bff vichy friends Njena.si

Slovenke v najboljših prijateljicah iščejo ...

maja nose Njena.si

Ljubezen po domače: Žalostna zgodba mamice Maje

STA
STA
0 02.03.2019 13:04:24

Maja Mihalinec z devetim izidom v polfinalu na EP v Glasgowu

Arsen Perić
Maja Mihalinec (Mass Ljubljana) se je drugi dan evropskega dvoranskega prvenstva v atletiki v Glasgowu uvrstila v polfinale teka na 60 m, ki bo danes ob 19.50. V prvi skupini prvega kroga je bila z izidom sezone 7,28 sekunde druga, pred njo je bila le branilka naslova, Britanka Asha Philip (7,23). Skupno je dosegla deveti čas.

Mihalinčeva si je brez težav zagotovila eno od prvih treh mest v skupini, ki so neposredno vodila v naslednji krog. "Občutek starta je bil dober, sem ga zadela in naredila tako kot znam. Zato sem šla potem sproščeno do cilja. V zadnjih desetih metrih sem videla, da je bila le Philipova pred mano. Ona ni kdorkoli, brani naslov. Nekaj moči sem na koncu prihranila. V polfinalu bom dala vse od sebe," je bila zadovoljna Mihalinčeva.

Devetindvajsetletna Mihalinčeva je bila leta 2015 izbrana za najboljšo slovensko atletinjo leta, po naslednji olimpijski sezoni, tekmovala je v Rio de Janeiru, pa v zadnjih letih ni veliko tekmovala. Po skoraj letu in pol odsotnosti zaradi poškodbe se je letos vrnila na atletska tekmovališča in že na prvi tekmi izpolnila normo za EP.Prvič se je znova s svetovno konkurenco pomerila prejšnji mesec na mitingu svetovne serije v Birminghamu. "Danes sem pustila boljši vtis kot v Birminghamu. Tam sem imela slabši start in to sem popravila na EP, zato in imam zelo dobre občutke. V Birminghamu sem imela tudi večjo tremo, postopek od ogrevanja, čakanje in nato prihod v dvorano ter startna procedura je bil tedaj po dolgem premoru kar zahteven, tu sem ves čas mislila na to in je bilo manj treme."

Prvič v karieri bi lahko v enem dnevu tekla tri teke, saj je finale na programu danes ob 21.35. "Želim si tega in v tem primeru tudi tretji nastop v enem dnevu ne bo problem. Vedela sem, da se lahko uvrstim neposredno v polfinale. Tam bom šla na polno, želim izboljšati vsaj izid sezone, če ne tudi kariere," je napovedala Mozirjanka.

Značke: atletika, ep

Članki iz rubrike