miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

RUŽO BILA predpremiera 11 Svet24.si

Spoznala sta se v cerkvi in posnela duet

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

eduard potop Svet24.si

Morski Triglav bo dosegel v 45 sekundah

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

jaka hafner Njena.si

Je šel Jaka s svojimi izjavami predaleč?

STA
STA
0 02.03.2019 09:17:57

Janežič danes v boj za medalje na EP v Glasgowu

Luka Janežič (Kladivar Celje) bo danes o 21.22 nastopil v finalu teka na 400 m na evropskem dvoranskem prvenstvu v atletiki v Glasgowu. Po petkovem polfinalu, kjer je osvojil skupno tretje mesto s časom 46,60 sekunde, v kvalifikacijah pa je bil prvi, je napovedal boj za medalje.

Največja tekmeca mu bosta Norvežan Karsten Warholm (45,95) in Španec Oscar Hussilos (46,31), ki sta v polfinalu dosegla boljša časa od Vodičana, Španec je v prvi skupini Janežiča tudi prehitel.

"V tem teku je bil Španec boljši, a sem se po mestih uvrstil v finale in sem zadovoljen. Francoz Fabrisio Saidy je kar pritiskal, hotel je priti na moje drugo mesto, a sem pospešil, ko je bilo potrebno in mu preprečil namero. V finalu tek ne bo taktičen, na polno bo treba od starta do cilja. Grem v boj za medalje, borbeno do konca. Želim si le dobre proge. Zato bi bilo bolje, če bi zmagal," je po polfinalu pojasnil Janežič.

Danes bodo na EP v kvalifikacijah nastopili še zadnji trije slovenski predstavniki osemčlanske ekipe; Tina Šutej (Kladivar) bo v skoku s palico tekmovala ob 11.03, Maja Mihalinec (Mass) v prvem krogu na 60 m ob 12.13, Filip Jakob Demšar (Mass) pa ob 13.10 v prvem krogu na 60 m ovire.

Značke: atletika, ep

Članki iz rubrike