32-mame-hranazadojencke Odkrito.si

Hrana za dojenčke je presladka

vila na hvaru, prevara Svet24.si

VIDEO: Neobstoječa vila na Hvaru. Cena najema: ...

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

avtodomi Svet24.si

Namesto da bi jim računali, jih pustijo, da ...

kim kardashian, nenealičena Svet24.si

FOTO: To je Kim Kardashian brez ličil

IMG_0364 Njena.si

Zakaj si je Nika Zorjan lase obarvala v roza?

SIT2018_polfinale1_fotoMiroMajcen-162 Njena.si

Ana Klašnja kar zgoraj brez

STA
STA
0 02.03.2019 09:17:57

Janežič danes v boj za medalje na EP v Glasgowu

Luka Janežič (Kladivar Celje) bo danes o 21.22 nastopil v finalu teka na 400 m na evropskem dvoranskem prvenstvu v atletiki v Glasgowu. Po petkovem polfinalu, kjer je osvojil skupno tretje mesto s časom 46,60 sekunde, v kvalifikacijah pa je bil prvi, je napovedal boj za medalje.

Največja tekmeca mu bosta Norvežan Karsten Warholm (45,95) in Španec Oscar Hussilos (46,31), ki sta v polfinalu dosegla boljša časa od Vodičana, Španec je v prvi skupini Janežiča tudi prehitel.

"V tem teku je bil Španec boljši, a sem se po mestih uvrstil v finale in sem zadovoljen. Francoz Fabrisio Saidy je kar pritiskal, hotel je priti na moje drugo mesto, a sem pospešil, ko je bilo potrebno in mu preprečil namero. V finalu tek ne bo taktičen, na polno bo treba od starta do cilja. Grem v boj za medalje, borbeno do konca. Želim si le dobre proge. Zato bi bilo bolje, če bi zmagal," je po polfinalu pojasnil Janežič.

Danes bodo na EP v kvalifikacijah nastopili še zadnji trije slovenski predstavniki osemčlanske ekipe; Tina Šutej (Kladivar) bo v skoku s palico tekmovala ob 11.03, Maja Mihalinec (Mass) v prvem krogu na 60 m ob 12.13, Filip Jakob Demšar (Mass) pa ob 13.10 v prvem krogu na 60 m ovire.

Značke: atletika, ep

Članki iz rubrike