Črne oči 1 Dobra karma

Skrivnostni otroci s črnimi očmi (3. del)

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 19. februarja

KOLUMNA NOVA Damir Crncec PL Reporter.si

Napad na policijo nam kaže kako blizu je ...

Državni zbor-Parlament Svet24.si

Se bo etika poslancev zaradi 12 členov kodeksa ...

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

Iva Pahor Martelanc Njena.si

Umrla je mati Boruta Pahorja

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

ru
ru
2 22.10.2018 18:51:00

Škandal, ki ODMEVA! Tamše pomagal Koprčanom pri pripravi na Celje! Vem, da sem v očeh mnogih zdaj …

Branko Tamše je pomoč Koprčanom priznal, vendar dodal, da ima čisto vest.

V dneh po prvenstveni tekmi Kopra in Celja Pivovarne Laško so iz različnih koncev začele na dan kapljati informacije, da naj bi nedavno odstavljeni trener pivovarjev pomagal Koprčanom pri pripravi na Celjane in se celo udeleževal treningov, ki jih sicer seveda vodi novi trener Kopra Uroš Rapotec. Z njim naj bi opravil celo analizo tekmeca, torej ekipe, ki jo je pred tem vodil.

O temu naglas ni govoril nihče, ko pa je znani slovenski rokometni delavec Aleš Praznik v današnji tiskani izdaji časopisa Ekipa SN med vrsticami namignil na škandal (imena sicer ni izdal), pa je sprožil plaz. Skrivnost je prišla na dan, nazadnje jo je za Delo potrdil tudi Branko Tamše sam. Pravi, da ni šlo za maščevanje, ampak prijateljsko pomoč.

»V pogodbi je aneks, v katerem piše, da Branko Tamše ni več v Celju, torej lahko gre drugam. Resnica je takšna, da je Uroš Rapotec postal trener Kopra v ponedeljek, 8. oktobra, to je devet dni pred tekmo s Celjem. Takrat me je poklical in me prosil, če mu lahko pomagam s svojimi izkušnjami v zvezi z rokometom, treningi, pripravo, ker je popolni začetnik in je zanj vse to novo. Rekel sem mu, da sem počaščen. Pogovarjala sva se eno uro, naslednji dan dve uri, o rokometu na splošno, o mojih desetletnih trenerskih izkušnjah v Velenju in Celju. To je bilo pred koprsko tekmo na Dolu pri Hrastniku. Čez tri dni smo se dobili v Ljubljani, Rapotec, jaz in ljudje iz vodstva kluba s predsednikom Aljošo Bertokom, pojedli smo kosilo in padla je zamisel, da bi prišel v Koper na kak trening, opazoval in podal svoje mnenje. Bil sem za to, žal se je zgodilo tako, da je ravno takrat prišla ta tekma s Celjem. Bil sem v Kopru, na treningu, analizi, Urošu sem povedal, kako sem stvari videl jaz in kako sem delal sam,« je za omenjeni časnik priznal Tamše, ki še vedno vozi nepolepljen klubski avtomobil Celja, v skladu s sporazumno prekinitvijo pogodbe pa bo na svoj račun še sedem mesecev prejemal plačo. Ni pa, kot piše Delo, bilo v njegovi pogodbi konkurenčne klavzule, tako da je velenjski strateg 'kršil' samo moralna načela in gentlemanski dogovor med njim in upravo kluba. »Vem, da sem zdaj v mnogih očeh Juda Iškarijot. Ampak imam čisto vest, ker delam v dobrobit slovenskega rokometa. Koprčani niso edini, ki se posvetujejo z mano. Tisti, ki me želijo pribiti na križ, naj me raje pokličejo, vsakemu bom povedal svojo zgodbo,« je zaključil Tamše.

Kolumno Aleša Praznika si lahko preberete na tej povezavi, Tamšetov celoten odziv za Delo pa na tej povezavi.

Članki iz rubrike