favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 15.04.2017 21:55:44

Mariborski rokometaši v velikem slogu do pokalnega finala

Po Celju Pivovarni Laško se je v veliki finale zaključnega turnirja za pokal Slovenije v Mariboru uvrstil tudi mariborski Branik, ki je na drugi polfinalni tekmi premagal Riko Ribnico z

Maribor - Ribnica 32:23 (16:7)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev 700, sodnika: Kavalar (Celje) in Majer (Trebnje).
Maribor Branik: Čudič, Leben, Kapular 1, Rožman, Bogadi, Sok 2 (1), Tomič, Hrastnik 6, Leben, Velkavrh 3, Fižuleto 1, Špende 5, Verdinek 7, Stopar, Čagalj 1, Štumpfl 1, Kete 3.
Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 1, Fink 2, Grebenc, Knavs, Henigman 6, Skušek 5 (2), Pucelj 2, Pahulje, Nosan 2, Kovačič 3, Erak, Kljun, Kulenović 2, Košmrlj.
Sedemmetrovke: Maribor Branik 1 (1), Riko Ribnica 6 (2).
Izključitve: Maribor Branik 8, Riko Ribnica 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Mariborski rokometaši so na drugi polfinalni tekmi povsem zasenčili tekmece iz Ribnice in se zasluženo prebili v veliki finale. V nedeljo jih v njihovem hramu čaka najboljša slovenska ekipa Celje Pivovarna Laško, ki je v današnjem prvem polfinalu prikazala dva različna obraza. V prvem se je dobesedno poigrala z velenjsko zasedbo, v drugem močno popustila, v prelomnih trenutkih dvoboja pa vendarle strnila svoje vrste in zmagala s 26:23 (18:10).

Nedeljska tekma za končno tretje mesto med Velenjčani in Ribničani se bo pričela ob 15., finalna med Celjani in Mariborčani pa ob 18. uri.

Izbranci domačega trenerja Sebastjana Soviča so v prvi polovici tekme povsem zasenčili tekmece iz dežele suhe robe, predvsem to velja za obdobje od desete do tridesete minute. V tem obdobju kar enajst minut niso prejeli zadetka, v napadu pa so z raznovrstno predstavo in s številnimi nasprotnimi napadi povsem "razbili" blede in povsem neprepoznavne goste. Blestela sta Gašper Hrastnik in Matic Verdinek, ki sta dosegla po pet golov, odlična pa je bila tudi domača obramba, saj je v prvem polčasu prejela zgolj sedem golov.

Mariborčani, ki so na velik odmor odšli s prednostjo devetih golov (16:7), so slabo odprli drugo polovico tekme, po ribniškem delnem izidu 3:0 pa je Sovič zahteval minuto odmora. Po njej so njegovi varovanci znova zaigrali preudarno, v polnem sijaju pa je zablestel tudi vratar Gregor Čudič, ki je nanizal nekaj neverjetnih obramb. Gosti so po uvodnem naletu znova ostali brez ideje, v 39. minuti so znova zaostali za devet golov (11:20). A gosti niso vrgli puške v koruzo, v 47. minuti so več kot prepolovili zaostanek in se gostiteljem približali na štiri gole (18:22).

V prelomnih trenutkih dvoboja so mariborski rokometaši vendarle strnili svoje vrste in devet minut pred koncem znova povedli za sedem golov (26:19), na roko pa jim je šlo tudi porazno ribniško izvajanje sedemmetrovk - od šestih poskusov so zadeli le dvakrat.

V mariborski ekipi sta bila najbolj učinkovita Matic Verdinek in Gašper Hrastnik, ki sta dosegla po sedem golov, v ribniški pa Nik Henigman s šestimi in Janez Skušek s petimi zadetki.

Značke: rokomet, pokal, slovenija

Članki iz rubrike