4_Isaac in Patricija_fb Odkrito.si

Isaac Palma ima strto srce

ante mahkota Svet24.si

Umrl je vrhunski slovenski alpinist, mož Marjane ...

angel Petisvet.si

Vaš smetnjak naj odnesejo angeli

Ivan Mikec Svet24.si

Ivan je gorečo blazino porinil ženi Ani v naročje

aneta in tia Svet24.si

Aneta se je ob bolnem otroku čisto zlomila

gaja_decembra_matic_gabriel_01 Najstnica.si

Mlada slovenska pevka spet navdušila

maruša33 Njena.si

V Baru odkrili podle igre in kraje

STA
STA
0 15.04.2017 19:26:27

Celjski rokometaši prvi finalisti slovenskega pokala

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na zaključnem turnirju za pokal Slovenije v Mariboru na prvi polfinalni tekmi premagali Gorenje

Celje - Gorenje 26:23 (18:10)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev 1000, sodnika: Teršek in Leskovec.
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Malus 1, Babarskas, Janc 7, Razgor, Suholežnik, Marguč 1 (1), Grošelj, Poteko 1, Zarabec 4, Kodrin 2, Mačkovšek 4, Mlakar, Žvižej 6 (3), Bečiri.
Gorenje Velenje: Baznik, Ferlin, Zaponšek, Cehte 1, Medved 2 (1), Haseljić, Ovniček 2, Stojnić, Toskić 2, Mitrović 6, Potočnik 2, Golčar, Kleč, Gams 2, Nosan, Brumen 6 (3).
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 6 (4), Gorenje Velenje 4 (4).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 2, Gorenje Velenje 12 minut.

Obračun dveh najboljših ekip na slovenskih tleh se je razpletel po željah celjske ekipe. Prva polovica tekme je minila v njeni absolutni prevladi, v drugi pa se je navkljub slabši predstavi vendarle uvrstila v veliki finale. Branilka pokalnega naslova iz mesta ob Savinji bo v nedeljo v osrednji mariborski dvorani Tabor naskakovala svojo 20. pokalno "zvezdico" z zmagovalko današnje druge polfinalne tekme Maribor Branik - Riko Ribnica, ki se bo zaćela ob 20. uri.Velenjske "ose" so v uvodnih desetih minutah kljubovale Celjanom, po njihovem edinem vodstvu na tekmi s 4:3 pa so bolj ali manj imeli vse niti v svojih rokah izbranci Branka Tamšeta. Ti so predvsem učinkovito predstavo prikazali med deseto in dvajseto minuto, ko so naredili delni izid 9:2, ob tem pa kar sedem minut niso prejeli gola. V 14. minuti so tako že vodili z 8:4, v 19. pa svojo prednost povišali na +7 (12:5).

Velenjčani se po tako visokem zaostanku niso več pobrali, Celjani so bili vselej za korak pred njimi. V prvi polovici tekme so največ vodili z osmimi goli, prvič v 28. minuti (17:9), na veliki odmor pa so se podali z vodstvom (18:10).

Celjani so v drugem polčasu močno popustili, izbranci velenjskega trenerja Boruta Plaskana pa so izkoristili njihovo ležerno predstavo in se jim v 48. minuti približali na dva gola zaostanka (20:22). A Tamšetovih izbrancev v prelomnih trenutkih dvoboja ni zajela panika, znova so strnili svoje vrste in stvari postavili na svoje mesto.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Blaž Janc s sedmimi in Luka Žvižej s šestimi goli, v velenjski pa sta Luka Mitrović in Matjaž Brumen dosegla po šest zadetkov.

Značke: rokomet, pokal, slovenija

Članki iz rubrike