Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 15.04.2017 19:26:27

Celjski rokometaši prvi finalisti slovenskega pokala

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na zaključnem turnirju za pokal Slovenije v Mariboru na prvi polfinalni tekmi premagali Gorenje

Celje - Gorenje 26:23 (18:10)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev 1000, sodnika: Teršek in Leskovec.
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Malus 1, Babarskas, Janc 7, Razgor, Suholežnik, Marguč 1 (1), Grošelj, Poteko 1, Zarabec 4, Kodrin 2, Mačkovšek 4, Mlakar, Žvižej 6 (3), Bečiri.
Gorenje Velenje: Baznik, Ferlin, Zaponšek, Cehte 1, Medved 2 (1), Haseljić, Ovniček 2, Stojnić, Toskić 2, Mitrović 6, Potočnik 2, Golčar, Kleč, Gams 2, Nosan, Brumen 6 (3).
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 6 (4), Gorenje Velenje 4 (4).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 2, Gorenje Velenje 12 minut.

Obračun dveh najboljših ekip na slovenskih tleh se je razpletel po željah celjske ekipe. Prva polovica tekme je minila v njeni absolutni prevladi, v drugi pa se je navkljub slabši predstavi vendarle uvrstila v veliki finale. Branilka pokalnega naslova iz mesta ob Savinji bo v nedeljo v osrednji mariborski dvorani Tabor naskakovala svojo 20. pokalno "zvezdico" z zmagovalko današnje druge polfinalne tekme Maribor Branik - Riko Ribnica, ki se bo zaćela ob 20. uri.

Velenjske "ose" so v uvodnih desetih minutah kljubovale Celjanom, po njihovem edinem vodstvu na tekmi s 4:3 pa so bolj ali manj imeli vse niti v svojih rokah izbranci Branka Tamšeta. Ti so predvsem učinkovito predstavo prikazali med deseto in dvajseto minuto, ko so naredili delni izid 9:2, ob tem pa kar sedem minut niso prejeli gola. V 14. minuti so tako že vodili z 8:4, v 19. pa svojo prednost povišali na +7 (12:5).

Velenjčani se po tako visokem zaostanku niso več pobrali, Celjani so bili vselej za korak pred njimi. V prvi polovici tekme so največ vodili z osmimi goli, prvič v 28. minuti (17:9), na veliki odmor pa so se podali z vodstvom (18:10).

Celjani so v drugem polčasu močno popustili, izbranci velenjskega trenerja Boruta Plaskana pa so izkoristili njihovo ležerno predstavo in se jim v 48. minuti približali na dva gola zaostanka (20:22). A Tamšetovih izbrancev v prelomnih trenutkih dvoboja ni zajela panika, znova so strnili svoje vrste in stvari postavili na svoje mesto.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Blaž Janc s sedmimi in Luka Žvižej s šestimi goli, v velenjski pa sta Luka Mitrović in Matjaž Brumen dosegla po šest zadetkov.

Značke: rokomet, pokal, slovenija

Članki iz rubrike