stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Gregor Lisec
Gregor Lisec
0 12.04.2017 09:25:31

Sanjski prestop Mihe Zarabca

Miha Zarabec
Arsen Perić
Zdaj ni več dvoma: po Blažu Jancu bo Zlatorog zapustil še en ključni člen igre Celja iz preteklih sezon. Miha Zarabec se bo preselil v najtrofejnejši nemški klub Kiel!

Da se dvajsetkratni nemški prvaki in trikratni šampioni Evrope zanimajo za 25-letnega Trebanjca, se je šušljalo že več dni, sedaj pa je posel zdaj dokončno sklenjen.

Zarabec ima v svoji pogodbi s celjskim klubom z rokom trajanja do poletja 2018 zapisano odkupno klavzulo (po neuradnih podatkih naj bi znašala med 50 in 80 tisoč evrov), zaradi katere so imeli v knežjem mestu zvezane roke. Pri bogatem Kielu so se namreč odločili omenjeno odškodnino plačati, Zarabcu pa ponuditi enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono. »Zaro« jo je podpisal včeraj …

»Izjemno vesel sem, da so se mi uresničile otroške sanje, da zaigram za tako velik klub. Rad bi se zahvalil Celju Pivovarni Laško za korektnost in podporo ob tem prestopu. Za vse ostalo poslavljanje in zahvale bo še dovolj časa, saj nas trenutno čaka veliko bolj pomembno delo na igrišču. Še vedno je ta trenutek v moji glavi samo delo v Celju, cilji, ki jih imamo in to bom tudi pokazal na igrišču,« je v klubski izjavi za javnost povedal Zarabec.

Pri zebrah, enem največjih klubov na svetu, se je mesto zanj sprostilo zaradi poškodbe njihovega edinega pravega organizatorja igre Domagoja Duvnjaka, ki je po zmagi v finalu nemškega pokala nad Flensburgom rezerviral operacijsko mizo zaradi hudih težav s kolenom. Ker bo odsoten kar od šest do devet mesecev, je Alfred Gislason za prihodnjo sezono nujno potreboval zamenjavo in našel jo je v slovenskem reprezentantu. 

Zanj je to vsekakor veliko priznanje, tudi v njegovem sedanjem klubu Celju pa se lahko tolažijo s tem, da so po Gašperju Marguču, Blažu Blagotinšku (oba Veszprem) in Blažu Jancu (Kielce) prodali še enega svojega rokometaša v katerega od največjih klubov v Evropi. »Zarabec je po Blagotinšku in Jancu že tretji naš igralec, ki bo v letu dni odšel v enega od evropskih rokometnih velikanov, kar je potrditev našega dobrega dela. Na nas je, da najdemo nove zvezde na tem položaju, potencial imamo v svojem klubu. Za zdaj je to Jaka Malus, ki se je že izkazal s svojimi predstavami v letošnji sezoni, ne smemo pa pozabiti na Davida Razgorja, ki je uspešen na več položajih in je vse do zdaj odlično vodil igro skupaj z Miho. Enako pričakujem tudi v prihodnje. Morda se nam pridruži še kakšen nov igralec, ki pa ga v tem trenutku še iščemo,« pa je prestop pokomentiral Branko Tamše.

Članki iz rubrike