mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 28.03.2023 12:38:44

Slovenski reprezentant v središču najhujših izgredov huliganov! Posnetki pretresajo, prav tako izpoved ... (video)

Slovenski rokometni vratar Urban Lesjak se je znašel v središču navijaškega divjanja.

Iz Skopja, Arene Jane Sandanski, so se po Evropi razširili posnetki, ki so zgrozili rokometni zahod, sever in tudi vzhod. Na tribuno z 'običajnimi' navijači, družinami in otroki, so letele goreče bakle in druga pirotehnična sredstva, vžigalniki, tudi kakšen kamen in steklenica, v slovenskega reprezentanta na igrišču Urbana Lesjaka pa kovanci in pljunki. Ob razgrajanju huliganov z juga države, iz Bitole, in vdoru na igrišče skopskih 'ultrasov' je bil veliki makedonski derbi Vardarja in Pelisterja prekinjen za dvajset minut, končal pa se je z rajanjem domačinov.  

lesjak 21 pm
Profimedia

V Ekipi SN je slovenski vratar, član ekipe Pelisterja, spregovoril o incidentu, ki je v zadnjih dneh močno odmeval v rokometnih krogih po vsej Evropi. "Že med ogrevanjem – ogrevali smo se pod tribuno z Vardarjevimi navijači – so se začele provokacije, pljuvanje, leteli so vžigalniki. Ampak to ni nič nenavadnega. Fantje s teh prostorov so tega na derbijih že vajeni, tudi mene se vse skupaj ni dotaknilo, bil sem pripravljen. Potem se je začela tekma. Ves čas, ko smo bili v obrambi, so pljuvali po meni, ampak se nisem pustil motiti. V nekem trenutku, ko sem šel pit, pa je priletel kovanec in me zadel v glavo. Tekma je bila prekinjena, da sem prišel k sebi, a se je hitro vse umirilo. Kaos je nastal, ko so v dvorano prišli naši navijači. Začeli so kuriti in metati bakle, nakar so znoreli navijači Vardarja, prebili tistih pet varnostnikov in vdrli na igrišče ter stekli proti našim navijačem. Igralci nismo bili nič ogroženi, nismo bili nikogaršnji cilj, vseeno pa smo se nagonsko skrili v garderobo in v spremstvu policije čakali na nadaljevanje tekme," je dogajanje opisal Lesjak.

Prek malih zaslonov je bilo videti precej nevarno, sploh ko so z »goreče« tribune z bitolskimi Čkembari začele na sosednjo tribuno leteti bakle in druga pirotehnična sredstva. Kot pričajo očividci, tudi kamni, steklenice, vžigalniki ... "To je najhuje, ja. Vardarjevi navijači so znoreli samo zato, ker so naši metali bakle na tribuno, kjer sploh ni bilo ultrasov, pač pa navadni navijači z otroki, družinami. To je bil povod, policija se je slabo odzvala, slab je bil že pregled pred dvorano, da so lahko vanjo prinesli toliko pirotehnike …" je nezadovoljno ugotovil Celjan

CELOTEN POGOVOR S SLOVENSKIM VRATARJEM SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI TISKANI EKIPI SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI. 

Značke: urban-lesjak, rokomet

Članki iz rubrike