Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.03.2020 17:44:02

Jančeve in Zormanove Kielce devetič zaporedoma najboljše na Poljskem

Profimedia
Poljska rokometna zveza je zavoljo pandemije novega koronavirusa že končala državno prvenstvo v sezoni 2019/20. Novi-stari prvak je Vive Kielce, kjer igra slovenski reprezentant Blaž Janc, pomočnik trenerja pa je Uroš Zorman.

Za zmagovalcem evropske lige prvakov iz leta 2016 in tekmecem Celja Pivovarne Laško v osmini finala najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini v tej sezoni se je uvrstila zasedba iz Plocka, kjer igrata Žiga Mlakar in Igor Žabić.

Na Poljskem so odigrali nepopolnih 25 krogov, po katerih je bila najboljša zasedba iz Kielc, ki je tako devetič zaporedoma osvojila poljsko prvenstvo.



"Zdravje igralcev je na prvem mestu. V tem trenutku nobena ekipa na vadi, prav tako ni znano, ali se bo zavoljo epidemije novega koronavirusa sploh še igralo, zaradi teh negotovih razmer smo predčasno končali sezono," je v zvezi s tem dejal predsednik elitne poljske rokometne lige Marek Janicki.

Poljski prvak je sicer tekmec Celja v osmini finala lige prvakov. Prva tekma bi morala biti 21. marca v Sloveniji, povratna pa 28. marca na Poljskem. Nova termina tekem še nista znana.

Značke: rokomet, poljska, dp

Članki iz rubrike