bik, polzela Svet24.si

FOTO: Podivjan bik v Polzeli poškodoval tri ...

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

ilka hamer Svet24.si

Ilka pogumno stopila pred kamere in navdušila

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

harry meghan Odkrito.si

“Videti je kot njen frizer!” Strokovnjaki ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Po bolečem porazu SLOVENIJE se je oglasil tudi ...

STA
STA
0 23.03.2020 17:44:02

Jančeve in Zormanove Kielce devetič zaporedoma najboljše na Poljskem

Profimedia
Poljska rokometna zveza je zavoljo pandemije novega koronavirusa že končala državno prvenstvo v sezoni 2019/20. Novi-stari prvak je Vive Kielce, kjer igra slovenski reprezentant Blaž Janc, pomočnik trenerja pa je Uroš Zorman.

Za zmagovalcem evropske lige prvakov iz leta 2016 in tekmecem Celja Pivovarne Laško v osmini finala najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini v tej sezoni se je uvrstila zasedba iz Plocka, kjer igrata Žiga Mlakar in Igor Žabić.

Na Poljskem so odigrali nepopolnih 25 krogov, po katerih je bila najboljša zasedba iz Kielc, ki je tako devetič zaporedoma osvojila poljsko prvenstvo.

"Zdravje igralcev je na prvem mestu. V tem trenutku nobena ekipa na vadi, prav tako ni znano, ali se bo zavoljo epidemije novega koronavirusa sploh še igralo, zaradi teh negotovih razmer smo predčasno končali sezono," je v zvezi s tem dejal predsednik elitne poljske rokometne lige Marek Janicki.

Poljski prvak je sicer tekmec Celja v osmini finala lige prvakov. Prva tekma bi morala biti 21. marca v Sloveniji, povratna pa 28. marca na Poljskem. Nova termina tekem še nista znana.

Značke: rokomet, poljska, dp

Članki iz rubrike