Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 22.03.2020 19:37:36

Zdaj je znanega VEČ glede olimpijskih iger v Tokiu: TAKOLE BO ...

Profimedia
Mednarodni olimpijski komite (Mok) bo v roku štirih tednov odločil, kaj se bo zgodilo z olimpijskimi igrami v Tokiu, med scenariji pa je tudi preložitev, poročajo BBC, CBC in drugi mediji z viri blizu Moka. Po njihovih informacijah je edina možnost, ki so jo doslej izključili, da bi OI v Tokiu v popolnosti odpovedali.

Po informacijah Francoske tiskovne agencije Mok razmišlja o številnih scenarijih, med drugim tudi preložitev OI, končne odločitve pa še niso pripravljeni sprejeti. Mok je tako prvič natančneje določil časovno obdobje za odločanje o usodi letošnjega največjega poletnega dogodka.

Novinar BBC Dan Roan je pred kratkim na družabnih omrežjih zapisal, da se je Mok zaradi vse večjih kritik na stališče, da priprave na veledogodek v Tokiu potekajo po načrtih, sestal na izredni videokonferenci. Na njej so se pogovarjali o rezervnih scenarijih za OI, ki bi se morale začeti 24. julija in trajati do 9. avgusta.



Mediji po svetu zdaj poročajo o štiritedenskem roku za razmislek pred končno odločitvijo, a so obenem prepričani, da je to zgolj okvirno obdobje, v katerem bodo dorekli podrobnosti za preložitev iger, ki se napovedujejo zaradi vse večjega pritiska športnikov po svetu ter njihovih panožnih zvez.

Med drugim se je ta teden oglasil tudi Olimpijski komite Slovenije. Predsednik Bogdan Gabrovec je odločno dejal, da ne razume, zakaj Mok odlaša s svojo odločitvijo o prestavljenih igrah, kmalu pa so sledili tudi pozivi z nekaterih drugih nacionalnih olimpijskih komitejev in številnih zvez.

Članki iz rubrike