magdalena jankovec Dobra karma

'Moj namen je spreminjanje zavesti ljudi na tem ...

Meghan Markle, Archie Svet24.si

Meghan se pritožuje, da je Archie preslaven

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Čakanje na delo se lahko še podaljša. Sledilna ...

avdo-avdić Necenzurirano

Hrvaški obveščevalci delajo z Janševimi ljudmi...

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

sta
sta
0 22.03.2020 19:37:36

Zdaj je znanega VEČ glede olimpijskih iger v Tokiu: TAKOLE BO ...

Profimedia
Mednarodni olimpijski komite (Mok) bo v roku štirih tednov odločil, kaj se bo zgodilo z olimpijskimi igrami v Tokiu, med scenariji pa je tudi preložitev, poročajo BBC, CBC in drugi mediji z viri blizu Moka. Po njihovih informacijah je edina možnost, ki so jo doslej izključili, da bi OI v Tokiu v popolnosti odpovedali.

Po informacijah Francoske tiskovne agencije Mok razmišlja o številnih scenarijih, med drugim tudi preložitev OI, končne odločitve pa še niso pripravljeni sprejeti. Mok je tako prvič natančneje določil časovno obdobje za odločanje o usodi letošnjega največjega poletnega dogodka.

Novinar BBC Dan Roan je pred kratkim na družabnih omrežjih zapisal, da se je Mok zaradi vse večjih kritik na stališče, da priprave na veledogodek v Tokiu potekajo po načrtih, sestal na izredni videokonferenci. Na njej so se pogovarjali o rezervnih scenarijih za OI, ki bi se morale začeti 24. julija in trajati do 9. avgusta.Mediji po svetu zdaj poročajo o štiritedenskem roku za razmislek pred končno odločitvijo, a so obenem prepričani, da je to zgolj okvirno obdobje, v katerem bodo dorekli podrobnosti za preložitev iger, ki se napovedujejo zaradi vse večjega pritiska športnikov po svetu ter njihovih panožnih zvez.

Med drugim se je ta teden oglasil tudi Olimpijski komite Slovenije. Predsednik Bogdan Gabrovec je odločno dejal, da ne razume, zakaj Mok odlaša s svojo odločitvijo o prestavljenih igrah, kmalu pa so sledili tudi pozivi z nekaterih drugih nacionalnih olimpijskih komitejev in številnih zvez.

Članki iz rubrike