Neca Falk Dobra karma

70 let najbolj znane slovenske rdečelaske

meghan harry new (3) Svet24.si

Oboževalcem gresta že kar pošteno v nos

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

srečanje janša plenkovič Svet24.si

Po srečanju vrhov Slovenije in Hrvaške: na ...

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Prvi kadrovski poraz Aleksandre Pivec

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

sta
sta
0 22.03.2020 19:11:41

Carl Lewis: Tokio 2020 bi moral postati Tokio 2022

Profimedia
Devetkratni olimpijski prvak Carl Lewis se zaradi nevarnosti širjenja novega koronavirusa zavzema za prestavitev olimpijskih iger v Tokiu za dve leti, poroča Francoska tiskovna agencija (Afp). Legendarni ameriški atlet je obenem zavrnil možnost, da bi igre v Tokiu v popolnosti odpovedali.

Oseminpetdesetletnik je v pogovoru za televizijsko postajo KRIV iz Houstona dejal, da podpira stališče Ameriške atletske zveze (USATF), ki se zavzema za prestavitev OI, ki bi morale biti na sporedu med 24. julijem in 9. avgustom.

"Težko si predstavljam, da lahko športniki v teh izrednih razmerah normalno trenirajo in držijo visoko raven motivacije ob vsej negotovosti zaradi koronavirusa," je sporočil Lewis, ki je poudaril, da bi bili vsakršne druge težave premostljive. Le ko je govora o zdravju, postane slika povsem drugačna.

"Ob pomanjkanju zbirnih ter kvalifikacijskih tekem priprava na tako velik dogodek ni mogoča," je še dodal devetkratni olimpijski prvak med leti 1984 in 1996.Zadovoljen je z odzivom USATF in ostalih panožnih zvez v ZDA, ki se za razliko od tamkajšnjega olimpijskega komiteja zavzemajo za prestavitev OI.

"Menim, da je najbolj ugodna rešitev, da Tokio 2020 postane Tokio 2022. Prestavitev za dve leti in izvedba skupaj z zimskimi olimpijskimi igrami v Pekingu bi lahko pomenila praznovanje posebnega leta z dvema tovrstnima dogodkoma," je svojo rešitev predstavil Lewis.

Mednarodni olimpijski komite na čelu z njegovim predsednikom Thomasom Bachom za zdaj še ne razmišlja o drastičnih rešitvah, pozivi po kasnejši izvedbi OI s strani posameznih panožnih zvez pa so vse glasnejše.

Članki iz rubrike