Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Gregor Lisec
Gregor Lisec
0 03.07.2017 08:28:00

Dragan Gajić brez dlake na jeziku: Poslovilna tekma s Hrvati? Kdo pa je rekel, da sem ...

Nikola Miljković
Dragan Gajić je vedno iskren in pove natanko to, kar si misli, skrivalnic pri njem ni.

Lansko sezono se z vašim matičnim klubom Celjem v ligi prvakov niste srečali, letos se boste. Kako se bo vrniti v Zlatorog in tam nastopiti v rdečem dresu Veszprema?
V Zlatorogu smo sicer gostovali že septembra lani v ligi Seha, ampak gostovanje lige prvakov je seveda nekaj drugega. Imam že nekaj izkušenj, ko sem v Celju gostoval z Montpellierjem, in vesel sem, da se bo to ponovilo tudi z Veszpremom. Doslej sem bil tam dvakrat, obakrat so me zelo lepo sprejeli, zaradi česar je celo še težje igrati, kajti spremljajo te prav posebni občutki. Celje je bilo vedno rokometna trdnjava in prepričan sem, da se bo tam tudi letos opekel eden od favoritov. Upam samo, da to ne bomo mi.

Vas je presenetilo, da se Luka Žvižej in celjski klub nista dogovorila še za kakšno sezono sodelovanja?
Če res povem iskreno, iz srca, me je presenetilo. In sicer zaradi tega, ker se je v preteklosti vedno dogajalo, da smo igralci odhajali na tak ali drugačen način … (krajši premolk) Ne poznam ozadja zgodbe, ne vem, kakšne so bile finančne razlike med ponujenim in odbitim, ampak res se mi zdi škoda, da se s takim igralcem, ki je otrok Celja in je zadnjih sedem osem sezon igral za svoj klub, niso mogli dogovoriti še za dodatno leto ali dve. Njegova fizična podoba na igrišču je namreč boljša kot pri marsikom, ki je petnajst let mlajši. Res mi je žal in tudi sam imam grenak priokus zaradi njega, ker sem Celjan in vem, kako je bilo v preteklosti, ko smo odhajali na take in drugačne načine. Žal mi je, da se zdaj niti on, vsaj eden, ni mogel posloviti dostojno.

Vi ste eden takih, ki se niso tako poslovili niti od celjskega kluba niti od reprezentance. Se vam zdi, da v Sloveniji ne znamo ravnati z legendami?
Pa saj tu ne gre za posebno ravnanje … Mi nismo eno leto stari otroci, da bi nas morali božati in ne vem kaj. Dovolj je samo, da prideš in poveš, kako stvari stojijo. Preprosto lepo rečeš: 'Glej, ne računam več nate. Vsa čast, bil si dober, dokler si bil, ampak zdaj prihajajo mlajši.' In to je to. Mislim, da bi to bilo čisto dovolj. Ne potrebujemo dogodkov in ne vem česarkoli. Samo lep pogovor na štiri oči, s čimer bi se po mojem dalo rešiti veliko problemov.


Ko ste ravno omenili »dogodek« … Boste prišli konec oktobra na poslovilno tekmo vas, nekdanjih reprezentantov, proti Hrvaški, ki jo je predsednik RZS Franjo Bobinac najavil pred žrebom?
Uf, mislim, da ne. To je sicer še daleč, pustimo stvari odprte. Mene v bistvu sploh še nihče ni klical, sem še aktiven igralec …

CELOTEN VELIKI INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike