ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 01.07.2017 09:16:12

Celjani po peklenskem žrebu: Težje za nas skoraj ne bi moglo biti

fb
Ekipa Celje Pivovarna Laško bo v rokometni ligi prvakov igrala v izjemno močni predtekmovalni skupini B, iz katere bo v nadaljevanje napredovalo šest ekip, Gorenje Velenje pa v nekoliko lažji, a še vedno zahtevni skupini C, iz katere bo šlo v drugi del le eno moštvo; prvouvrščena iz skupin C in D namreč čakajo dodatne kvalifikacije.

Rokometašice Krim Mercatorja so imele bolj srečno roko pri žrebu. Ljubljančanke bodo v ligi prvakinj igrale z romunsko CSM Bukarešto, danskim Nyköbing Falsterjem in poljsko Vistal Gdinyo, prva tri mesta vodijo v naslednji del tekmovanja, v katerem se bosta oblikovali skupini s po šestimi ekipami, po prve štiri pa si bodo nato zagotovile četrtfinale.

Iz "zgornjega doma" moškega skupinskega dela lige prvakov, iz skupin A in B, si bosta prvouvrščeni moštvi že neposredno zagotovili nastop v četrtfinalu, preostale ekipe do šestega mesta pa bodo igrale v osmini finala. Najboljši ekipi iz "spodnjega doma", torej po prvi dve iz skupin C in D, bodo igrale dodatne izločilne tekme, zmagovalca pa se bosta uvrstila v šestnajstino finala.

Rokometaši Celja se bodo pomerili z Veszpremom (Madžarska), Vive Tauronom Kielcami (Poljska), PSG (Francija), Aalborgom (Danska), Meškov Brestom (Belorusija), Flensburg-Handewittom in Kielom (oba Nemčija).

Velenjčani bodo igrali z Ademar Leonom (Španija), Skjernom (Danska), Kadetten Schaffhausnom (Švica), Dinamom Bukarešto (Romunija) in Elveruom (Norveška), je določil žreb, ki ga je Evropska rokometna zveza EHF sinoči pripravila na Ljubljanskem gradu in je bil prvič doslej v Sloveniji.

Liga prvakov se bo začela 13. septembra, liga prvakinj pa 6. oktobra. Ime zadnjega udeleženca moške lige bo dal kvalifikacijski turnir, na katerem bodo sodelovali Sporting Lizbona (Portugalska), Tatran Prešov (Slovaška), Cocks (Finska) in Alpla Hard (Avstrija), ta bo končan 3. septembra.

Rokometašice bodo za dodatni mesti igrale dva kvalifikacijska turnirja med 8. in 19. septembrom, na katerem bodo Vipers Kristiansand iz Norveške, nemški Thüringer, švedski H 65 Höörs, Podravka Vegeta iz Hrvaške, avstrijski Hypo Niederösterreich, turški Kastamonu Belediyei, beloruski Gomel in španska Mecalla Atletico Guardes.



Nejc Ajdnik, manager ekipe Celja Pivovarne Laško je po žrebu dejal, da bodo Celjani priprave začeli 26. julija, nato bodo odigrali deset pripravljalnih tekem, igrali bodo tudi s Kielcami in Meškov Brestom ter bodo tako že pred tekmovanji točno vedeli, kam nekdanji zmagovalci lige prvakov sodijo.

"Poiskati moramo še vratarja in izbor ekipe bo končan. Skušali bomo igrati po najboljših močeh in dokazati svetu, da se v Celju igra dober rokomet. Žreb za nas namreč skoraj ne bi mogel biti težji. V skupni smo štirje nekdanji evropski prvaki, dve ekipi z veliko večjim proračunom, kot ga imajo ostale, saj si pri Veszpremu in PSG želijo preboj v sam vrh. Imajo vrhunske posameznike in izjemen ekipni duh. Aalborg in Meškov Brest sta tudi močni ekipi, posebej na gostovanjih jima je težko odščipniti kakšno točko. O obeh nemških tekmecih je tudi škoda izgubljati besede, gre za vrhunske posameznike in prav takšni ekipi. Z upravnim odborom in trenerjem bomo skušali postaviti cilje. A uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja in preboj iz skupine o izjemno težka naloga," je dejal Ajdnik.

Direktor Gorenja Velenja Matej Avanzo je ocenil, da sta oba slovenska moška kluba sta dobila težke tekmece, Krimovke so imele bolj srečno roko. Velenjska kipa se bo zbrala 19. julija. Ne vedo še, kdaj se bo začela liga SEHA, zadnje dni avgusta ali v začetku septembra. Po medijskih dejavnostih in enem treningu na dan bosta kmalu sledila po dva na dan, priprave v Kranjski Gori in turnirja na Češkem in v Avstriji.

"Toda žreb je opravljen, nanj se ne da vplivati, treba bo zavihati rokave v pripravah na sezono. Tekmeci so težki in tudi atraktivni. Želeli smo si v ligo prvakov, vedeli smo, da bomo dobili težke tekmece, dobili smo sicer še težje, kot smo upali. Želimo dokazati, da sodimo v ligo prvakov. Preveč bi bilo govoriti, da se bomo uvrstili v nadaljevanje. Glavna cilja v drugem delu sezone pa sta državni naslov in tudi osvojitev pokalnega," je napovedal Avanzo.

Trener Krima Mercatorja Uroš Bregar je bil edini med trojico svojih kolegov na klopi slovenskih udeležencev lige prvakov, ki je prišel na žreb. Krimovke se bodo zbrala 23. julija na skupni večerji, naslednji dan pa bodo začele priprave na novo sezono. Ljubljančanke so dogovarjajo, da bi konec julija odigrale prvo tekmo z Debrecenom. Pred ligo prvakov bodo še reprezentančne tekme, kvalifikacije za EP. Urnik bo po Bregarjevih besedah natrpan in malo drugačen, kot je bil v minuli sezoni.

"V rokometu je kakovost bolj razširjena v moškem rokometu, vemo, kaj pomenijo Nemci, Madžari, kaj so Kielce, Vardar, PSG. Žreb za slovenska moška predstavnika je bil težak. V ženskem rokometu je bolj strnjena konkurenca, ni tako veliko močnih ekip, toda če hočeš med 12 in osem ekip ter nato na zaključni turnir, moraš imeti kakovost. Bukarešto dobro poznamo, od lanske sezone, ko smo jo videli, se je še bolj okrepila in meri na naslov. Že lani smo imeli danske tekmice, vemo, kaj lahko pričakujemo. Skandinavski rokomet je hiter in dinamičen. Imamo še poljskega prvaka, ki je za nas še malo neznanka, toda Poljakinje so nastopile na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih in zasedle četrto mesto," je ocenil Bregar.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike