bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

sta
sta
1 07.09.2023 21:11:42

Varovanci Milenka Aćimovića so viseli v Sarajevu, nato pa sta na sceno stopila 'Italijana' in ..

Martin Metelko
Mlada slovenska eprezentanca je začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025, ki ga bo gostila Slovaška. Izbranci Milenka Aćimovića so v Sarajevu premagali Bosno in Hercegovino z 2:1 (0:0).

Naslednja preizkušnja mlade Slovence čaka v ponedeljek v Kopru proti Franciji, ki jo vodi nekdanji reprezentančni napadalec Thierry Henry.

Slovenski upi so z zmago začeli nov cikel kvalifikacij. V boju za EP 2025 sta prve tri točke priigrala zadetka Tjaša Begića in Tia Cipota v drugem polčasu. Domača vrsta je bila sicer več pri žogi (60-40), imela tudi par strelov več, slovenska pa je zadela iz dveh od treh strelov v okvir vrat.

V slovenski skupini H sta ob Franciji in BiH še Avstrija in Ciper. Na EP bodo neposredno šle prvouvrščene ekipe iz skupin ter tri najboljše drugouvrščene. Preostale drugouvrščene bodo igrale dodatne kvalifikacije.

Ekipi sta prvi polčas končali brez zadetkov, eno lepših priložnosti pa je pri Sloveniji v 35. minuti zapravil David Flakus Bosilj, ko je zgrešil s strelom z glavo.

Domačini pa so povedli v 53. minuti, ko je zadel član ljubljanske Olimpije Admir Bristrić. Vodstvo gostiteljev je v 68. minuti izničil član Parme Tjaš Begić, potem ko je s 14 metrov streljal po slabo odbiti žogi domačinov po kotu z leve strani.


V 73. minuti so izbranci Milenka Aćimovića povedli, potem ko je Svit Sešlar preigraval v kazenskem prostoru domače zasedbe, podal v sredino, kjer pa so domači branilci nespretno reagirali in pri izbijanju žoge zadeli člana Spezie Tia Cipota, od katerega se je žoga odbila v mrežo.

BiH - Slovenija    1:2 (0:0)
Sarajevo - Stadion Grbavica, sodniki: Hoevdanum, Hoejgaard in Djurhuus (vsi Ferski otoki).
Strelci: 1:0 Bristrić (53.), 1:1 Begić (68.), 1:2 T. Cipot (73.).
BiH: Šahinović, Račić (od 46. Omerović), Šušić (od 46. Šukilović), Muharemović, Cvjetinović, Sučić, Bristrić, Krdžalić (od 62. Buljubašić), Bašić, Šošić (od 85. Sabljić), Kahvić (od 71. Čuić).
Slovenija: Turk, Strajnar, Kuzmić, Ratnik, Ilenič, Zeljković, Jevšenak, Sešlar (od 89. Antolin), T. Cipot (od 73. Brest), Begić (od 81. Đapo), Flakus Bosilj.
Rumeni kartoni: Šošić, Muharemović, Bristrić, Buljubašić; T. Cipot, Begić, Turk.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike