Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 22.01.2023 17:09:57

Slovenci odhajajo domov s svetovnega prvenstva, proti Črni gori opravili tole!

Aleks Vlah
Profimedia
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na svoji zadnji tekmi na letošnjem svetovnem prvenstvu na Švedskem in Poljskem v Krakovu premagala Črno goro z 31:23 (15:8).

Slovenija - Črno gora 31:23 (15:8)
* Tauron Arena, gledalcev 3200, sodnika: Gubica in Milošević (oba Hrvaška).
* Slovenija: Baznik, Lesjak, Blagotinšek 2, Dolenec 4 (2), Cehte 2, Kodrin 2, Gaber 2, Horžen 2, Mazej 1, Ovniček 1, Makuc, Bombač 1, Krečič, Mačkovšek 3, Novak 5, Vlah 6.
* Črna gora: Matović, N. Simić, Bakić 1, M. Vujović 4 (1), Lazović 1, Čepić, Čorsović, B. Vujović, Radović, Kaludjerović 4, Sevaljević, B. Simić 4, Božović, Lasica 4 (3), Vujačić 5, Andjelić.
* Sedemmetrovke: Slovenija 3 (2), Črna gora 6 (4).
* Izključitve: Slovenija 10, Črna gora 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Slovenski rokometaši so vse dvome o zmagi nad Črnogorci, ki so jih lani presenetili na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem ter jim preprečili nastop v drugem delu tekmovanja, razrešili v prvi polovici tekme, ko so si priigrali sedem golov prednosti. V nadaljevanju so imeli popoln nadzor nad tekmeci ter na svoj račun vpisali četrto zmago na letošnjem turnirju.

Izbranci Uroša Zormana so v skupinskem delu v Katovicah premagali Savdijce s 33:19 in Poljake z 32:23 ter izgubili proti Francozom z 31:35. V glavnem delu tekmovanja v Krakovu so dosegli dve zmagi, Irance so ukanili z 38:21, Črnogorce pa z 31:23. Po porazu proti Špancem s 26:31 so osvojili tretje mesto v skupini 1. V četrtfinale so se uvrstili Španci in Francozi.


Končna uvrstitev slovenskih rokometašev na letošnjem svetovnem prvenstvu bo znana po ponedeljkovih tekmah v skupinah 3 in 4 v Katovicah in Malmöju. Uvrstitev med prvih deset jim prinaša nastop na enem od treh kvalifikacijskih turnirjev za poletne olimpijske igre v Parizu 2024.

Nosilcu slovenske igre Blažu Jancu je poškodba stegenske mišice onemogočila nastop na zadnji tekmi v Krakovu, premierni nastop na SP pa je dočakal Grega Krečič. Zorman je na izjemno pomemben dvoboj v začetno postavo uvrstil vratarja Urbana Lesjaka, krilna igralca Domna Novaka in Tilna Kodrina, krožnega napadalca Blaža Blagotinška ter zunanje igralce Deana Bombača, Boruta Mačkovška in Jureta Dolenca.

Slovenski uvod v Krakovu je bil sanjski. Z goloma Mačkovška in Bombača so že po 50 sekundah igre povedli z 2:0 in jasno nakazali, da jih zanima le zmaga. V naslednjih minutah so naredili nekaj nepotrebnih napak v napadu, zato pa je bila njihova obramba 6-0 na zelo visoki ravni, prvi gol so prejeli v začetku pete minute iz sedemmetrovke.

Zormanovi varovanci so imeli v nadaljevanju popoln nadzor nad tekmeci. V enajsti minuti so si po golu Mačkovška priigrali že pet golov prednosti (7:2) in črnogorskega selektorja Zorana Roganovića prisilili, da je zahteval minuto odmora. Ta ni zaustavila slovenskih rokometašev, po golu Mateja Gabra je njihova prednost v 14. minuti znašala že velikih sedem golov (9:2).

Črnogorci so nato izkoristili ležernost v slovenski vrsti in se jim približali na štiri gole (9:5), petminutni slovenski strelski post pa je prekinil Vlah. V zadnjem delu prve polovice tekme so prikazali toplo-hladno predstavo. V njihovi igri je bilo veliko nihanj, kljub temu so vseskozi imeli izdatno prednost, ki je na polovici tekme znašala sedem zadetkov (15:8).

Zormanovi izbranci - v prvem polčasu priložnosti nista dobila le vratar Jože Baznik in krožni napadalec Kristjan Horžen - v drugi polovici niso posebej blesteli, v nobenem trenutku pa niso ogrozili svoje zmage. Za razred slabši črnogorski rokometaši se v nobeni prvini niso mogli enakovredno kosati s slovenskimi rokometaši, ki so vseskozi vodili med šestimi in osmimi goli ter brez posebnih težav osvojili načrtovani točki.

V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Aleks Vlah s šestimi goli, Domen Novak je prispeval pet zadetkov.

Članki iz rubrike