Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.01.2023 23:04:20

Salonit presenetil Calcit

alesfevzer.com
V 15. krogu moškega odbojkarskega državnega prvenstva je za presenečenje poskrbel Salonit Anhovo, ki je Calcitu zadal tretji poraz v sezoni, izenačeno tekmo je dobil s 3:1.

Na drugih dveh sobotnih tekmah favorita Panvita Pomgrad in Merkur Maribor nista imela nikakršnih težav s Fužinarjem Sijem Metalom oziroma Hiša na kolesih Triglavom, oba sta zmagala s 3:0.
Calcit in Salonit sta se v Kamniku merila že v prejšnjem krogu pred tednom. Kamničani so takrat zanesljivo zmagali, a med tednom v Osijeku odigrali dve tekmi srednjeevropske lige, kar jim je očitno odvzelo preveč moči. Tokrat so tekmecu, ki se bori za obstanek in bo v zadnjem delu prvenstva zagotovo maksimalno motiviran, nudili le dostojen odpor, vendar to z neprepričljivo igro v vseh elementih. Z izjemo zadnjega so bili nizi izenačeni, gosti so prva dva dobili s 25:23, tretjega izgubili s 25:27, v četrtem pa so bili še najbolj zanesljivi (18).
Pri domačih je bil razpoloženi reprezentant Jan Klobučar, dosegel je 23 točk, premalo, da bi prišli do ugodnejšega rezultata. Na to je nakazoval že prvi, izenačen niz, v katerem sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, gosti pa so prek Matica Vrtovca, z 21 točkami svojega na koncu najučinkovitejšega igralca, izkoristili drugo zaključno žogo. V drugem so gosti po zaslugi dobrih servisov povedli s 16:9, domači so jih nato lovili, a ujeli jih niso.


Izenačen tretji niz so nato v "podaljšku" dobili domači, toda v nadaljevanju jim je zmanjkalo moči, Kanalci so v četrtem nizu hitro prišli do zanesljivega vodstva, po izidu 7:15 so se varovanci Matije Pleška sprijaznili s porazom.
Na preostalih dveh tekmah je bila ena ekipa prepričljivo boljša, Panvita je nadigrala Fužinar, junak tekme je bil Urban Drvarič, ki ni le dobro razigraval svojih napadalcev, ampak je tudi odlično serviral, prispeval je sedem od desetih asov prekmurske ekipe, pri kateri je bil z 19 točkami najučinkovitejši Petar Jurić.
V Mariboru so gledalci videli še eno dobro predstavo mladega Roka Bračka, dosegel je 19 točk ter odlično serviral, in zelo slabe Korošcev, ki so se očitno predali že pred tekmo.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike