stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 21.01.2023 22:01:42

Formisu obračun za četrto mesto

alesfevzer.com
V ženskem državnem prvenstvu, kjer so igralke tako kot njihovi kolegi začele tretji del, je bolj ali manj jasno, da bodo prva tri mesta zasedle igralke Calcita, Nove KBM Branik in Gen-I Volleyja, boj za četrto mesto pa bo najbrž odprt do konca rednega dela, zanj se borita Formis in Ankaran.

Manjšo prednost v njem so si priigrale Štajerke, ki so v 15. krogu na domačem igrišču s 3:1 dobile medsebojni dvoboj. Obračun je bil bolj ali manj izenačen, bržkone odločilen pa je bil tretji niz, v katerem so gostje dolgo časa zanesljivo vodile, tudi za devet točk, po izidu 9:18, pa se je začel preobrat.

Pri izidu 21:16 še ni kazalo, da ga bodo domače izvedle do konca, toda nato so po zaslugi štirih blokov prišle do zaostanka 20:21, po izidu 20:22 pa izvedle še eno serijo zaporednih točk in prišle do zmage s 25:22.


V četrtem nizu so nato domače vodile, gostje so izenačile na 17:17, a do konca osvojile vsega dve točki. Element, ki je najbrž odločil tekmo, je bil blok, domače so z njim dosegle 14 točk, največ jih je dosegla Nika Milošič, in sicer štiri. Temu je dodala še dva asa, z 21 točkami pa je bila najučinkovitejša igralka tekme.

Calcit Volley, ki je med tednom na vnaprej odigrani tekmi 20. kroga gladko premagal Gen-I Volley, s Krimom ni imel nikakršnih težav, čeprav ni igral z vsemi najboljšimi, nekoliko bolj so se mučile Novogoričanke v obračunu s Sip Šempetrom.

V prvih dveh nizih so sicer tekmice, ki so jih na prvi medsebojni tekmi v Novi Gorici presenetile, povsem nadigrale, Savinjčanke pa so dobile tretji niz, toda v četrtem bile enakovredne le v prvi polovici. V končnici so se sicer približale na 21:23 in 22:24, toda Polona Frelih je z blokom izkoristila drugo zaključno žogo. Prvo ime tekme je bila Lara Rituper, dosegla je 23 točk, od tega šest z asi in sedem z blokom.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike