favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.04.2022 19:07:26

Slovenske rokometašice poražene

alesfevzer.com
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na svoji peti tekmi pokala EHF v Ljubljani izgubila proti Črni gori z 28:33 (12:11). Slovenija se bo v nedeljo, 24. aprila, v Podgorici znova pomerila s Črno goro.

* Arena Stožice, gledalcev 400, sodnici: Duplij in Pobedrina (obe Ukrajina).
* Slovenija: Vojnović, Pandžić, Gros 10 (5), Omoregie 1, Žabjek, Stanko 3, A. Abina, Zelnik, Mavsar 4, Mrmolja, Ljepoja 4, Zulić 2, Varagić 1, Beganović 1, Gomilar Zickero 1, Kramar 1.
* Črna gora: Rajčić, Batinović 2, Radičević 9 (1), Pletikosić, Mugoša, Ujkić, Ašanin, Malović 3, Premović, Brnović 1, Ramusović 4, Raičević 4, Pavičević 2, Kepić, Grbić 8, Vukčević.
* Sedemmetrovke: Slovenija 5 (5), Črna gora 1 (1).
* Izključitve: Slovenija 8, Črna gora 12 minut.
* Rdeči karton: /.

Slovenija je doživela tretji poraz v pokalu Evropske rokometne zveze (EHF). To je namenjeno reprezentancam, ki ne nastopajo v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo med 4. in 20. novembrom v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji.


Po nepopolnem krogu je v vodstvu Norveška - branilka evropskega naslova bo drevi ob 19.30 gostovala pri Severni Makedonija - z osmimi točkami, Črna gora je zbrala šest, Slovenija štiri, Severna Makedonija pa je brez njih.

Slovenija je pred današnjo tekmo dvakrat premagala Severno Makedonijo (29:28 in 27:20) ter dvakrat izgubila z Norveško (21:26 in 17:29).

Slovenke so se na zadnji medsebojni tekmi na lanskem svetovnem prvenstvu v Španiji poigrale s Črnogorkami in jih visoko premagale z 28:18. Njun današnji obračun v največji slovenski dvorani je bil veliko bolj izenačen in negotov, zmage pa so se veselile izbranke legendarne črnogorske rokometašice Bojane Popović. Do 48. minute je bila tekma povsem odprta (23:24), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so Slovenke popustile. V 57. minuti je njihov zaostanek znašal pet golov (26:31) in jasno je bilo, da bodo doživele poraz.

V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Ana Gros z desetimi goli, Tamara Mavsar, ki je po porodu odigrala svojo prvo reprezentančno tekmo, in Nataša Ljepoja pa sta dosegli po štiri zadetke.

Slovenija bo v nedeljo gostovala v Podgorici, črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Dragan Adžić pa na tej tekmi ne bo mogel računati na igralke Krima Mercatorja, ki se pripravljajo za četrtfinalni tekmi evropske lige prvakinj z norveškim Vipersom. Prva tekma bo 1. maja v Ljubljani, povratna pa 7. maja v Kristiansandu.

Članki iz rubrike