reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(ts)
(ts)
0 21.04.2022 11:45:53

WTT v Kopru: Ogrevanje za veliki oder

V Kopru bo zaigrala tudi vse boljša Srbkinja Aleksandra Krunić.
PROFIMEDIA
Tenis Slovenija tudi letos organizira profesionalne turnirje serije World Tennis Tour. Turnirji so bili dobro sprejeti že lani, letos pa jih bo po Sloveniji kar enajst. Prvi bo najmočnejši, potekal bo v Kopru od 1. do 8. maja, denarni sklad pa bo 60 tisoč ameriških dolarjev.

Nagradni skladi turnirjev bodo različni, in sicer 15, 25 in 60 tisoč USD. Generalni sponzor serije turnirjev je Zavarovalnica Sava. Domače turnirje podpira tudi Kaja Juvan. "Iz izkušenj lahko povem, da je to dobra ideja. Ko sem jaz nastopala na takšnih turnirjih, jih v Sloveniji ni bilo veliko. Mlade igralke imajo tako možnost ostati doma in igrati pred svojimi navijači. Več domačih turnirjev je prav gotovo prednost za naše igralke. Meni osebno je domače okolje vedno pomagalo. Igranje doma ti da dodatno motivacijo. To je super korak za slovenski tenis. Veselim se, da bom lahko gledala, kako bodo igrale naše punce," je dejala Juvanova.

V primeru omenjenih turnirjev gre za vstopne profesionalne turnirje. Vsi turnirji bodo na peščeni podlagi. Lani so bili v Sloveniji organizirani trije takšni turnirji (dva na Otočcu in eden v Velenju). Vsi trije turnirji so bili dobro sprejeti tako med igralci in igralkami kot tudi med navijači, ki z veseljem podpirajo slovenske tekmovalce. Cilj za prihodnost je še povečanje števila takšnih turnirjev, ki našim tekmovalcem omogočijo stik s konkurenco iz tujine. S tem se tudi zmanjšajo njihovi stroški, saj bi morali v nasprotnem primeru nastopati v tujini. Glede na geografsko razpršenost želi Tenis Slovenija dvigniti priljubljenost tenisa v vseh slovenskih regijah. Osnovni cilji organizacije turnirjev je povečanje priljubljenosti tenisa na regionalni ravni, ob tem pa tudi omogočiti nastop našim najboljšim tekmovalcem na domačih tleh. TS si želi, da bodo takšni dogodki pozitivno vplivali tudi na promocijo Slovenije kot športno-turistične destinacije. Ob marketinški kampanji po celi Sloveniji bodo organizatorji dogodka v mesto vnesli svež teniški veter in posledično privabili nove goste. Organizacija turnirja bo imela pozitivne učinke tudi na ravni lokalnega gospodarstva, in sicer na različnih področjih, kot so promocija, prepoznavnost kraja, gostinstvo in turizem, storitve, delovna sila.

Na prvem turnirju v Kopru bo, kot kaže, zelo močna konkurenca. Med prijavljenimi je najvišje postavljena igralka Francozinja Chloe Paquet, ki je na 105. mestu lestvice WTA. Na seznamu je tudi stara znanka iz Portoroža, Srbkinja Aleksandra Krunić, ki je odlično igrala tudi minuli teden na pokalu Billie Jean King v Turčiji, kjer je sama na plečih nosila reprezentanco Srbije, ki je potem po hudem boju izgubila proti favorizirani Hrvaški v boju za tretje mesto, ki je vodilo v izločilne boje. V Kopru bo igrala tudi zmagovalka WTA turnirja v Portorožu leta 2008, Italijanka Sara Errani. Od Slovenk so na seznamu prijavljenih tudi mladi reprezentantki Živa Falkner in Pia Lovrič, ki sta odlično igrali v slovenskem dresu v Antalyji, ter še nekatere mlade slovenske igralke. 

Članki iz rubrike