bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

tu
tu
0 21.04.2022 10:31:52

Đoković izlil dušo in pred Wimbledonom podprl RUSE: Sem otrok vojne, tega ne morem ...

Profimedia
Prvi teniški igralec sveta Srb Novak Đoković je izrazil nasprotovanje "nori" prepovedi nastopov ruskih in beloruskih igralcev na letošnjem Wimbledonu. Ob tem je izrazil nasprotovanje vojni, a dodal, da so ukrepi proti športnikom nepravični.

"Vedno bom obsodil vojno. Glede na dejstvo, da sem otrok vojne, je nikoli ne morem podpirati," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal srbski zvezdnik ob robu turnirja ATP v Beogradu. "Vem, koliko čustvenih ran pusti."

"A ob tem nikakor ne morem podpreti odločitve Wimbledona, ta se mi zdi nora," je dodal: "Igralci, teniški igralci, nimajo nič s tem. Ko se politika vmeša v šport, posledice niso dobre."


Organizatorji Wimbledona, enega od štirih največjih turnirjev na svetu, so v sredo sporočili, da Rusi in Belorusi zaradi ruske invazije na Ukrajino letos na "sveti travi" ne bodo smeli nastopiti. S tem bo brez nastopa na turnirju med drugimi ostal tudi drugi teniški igralec sveta, Rus Danil Medvedjev.

V All England Lawn Tennis Club, ki skrbi za turnir v Wimbledonu, so odločitev sprejeli, ker želijo s tem omejiti ruski vpliv v svetu.

Odločitev je sprožila številne kritike. Kot nepravično so jo označili tudi v Združenju moških poklicnih teniških igralcev ATP. Po mnenju združenja gre za diskriminacijo, obenem pa po njihovem podaja "nevaren precedens".

Značke: tenis, turnir, odzivi

Članki iz rubrike