stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ru
ru
14 27.01.2021 11:08:15

RESNO?! IHF udarila po SLOVENCIH in ŠOKIRALA: Potrebno je dodati, da je Slovenija odigrala ...

Profimedia
Na obtožbe Slovenije se je odzvala tudi mednarodna rokometna zveza.

Slovenci so pred začetkom ključne tekme na svetovnem prvenstvu pošteno zatresli javnost. Tik pred obračunom z Egiptom so sporočili, da imajo v ekipi velike težave z zdravjem reprezentantov. Številni so bruhali in imeli drisko, več kot očitno je šlo za zastrupitev. Namerno ali ne? Ni manjkalo očitkov, ki so namigovali ravno na to, iz reprezentance pa so sporočili, da so jedli v hotelski restavraciji, skrb vzbujajoče je dejstvo, da je do zastrupitve prišlo znotraj mehurčka.


"Čeprav slovenska delegacija ni oddala nobenega uradnega sporočila, ne na dan tekme ne dan pred tekmo, je mednarodna rokometna zveza vseeno odprla preiskavo in od odgovornih za kakovost hrane zahtevala poročilo, ali je šlo resnično za zastrupitev s hrano," so zapisali na IHF in dodali: "Zdravnik v hotelu je sprejel vodjo slovenske delegacije, ki je trdil, da se je zastrupilo 14 igralcev, podobne težave pa naj bi imele tudi druge ekipe. Dejal je, da je šlo za zastrupitev s hrano. Zdravnik je ponudil pomoč pri oskrbi igralcev, a je pomoč reprezentančni zdravnik zavrnil. Zdravnik je predlagal, da bi igralce odpeljali v bolnišnico, kar je spet zavrnil reprezentančni zdravnik. IHF ni prejela nobene pritožbe kakšne druge reprezentance, niti beloruske, ki je bila v istem hotelu kot Slovenija."

Zvezi se zdi nenavadno, da so Slovenci za vse skupaj obtožili zastrupitev s hrano, saj so na tekmi proti Egiptu dobro igrali. "Kar se tiče samega dvoboja, je Slovenija trdila, da je devet Slovencev, ki so imeli želodčne težave, vseeno zaigralo. Za slabo predstavo so okrivili težave v ekipi. Kakorkoli že, potrebno je dodati, da je Slovenija odigrala dobro tekmo in celo vodila s petimi zadetki razlike na začetku drugega polčasa. Na parketu ni bilo zaznati, da bi imeli igralci kakršnekoli težave z zastrupitvijo," je IHF zapisala v uradnem sporočilu za javnost.

Značke: ihf, slovenija, egipt

Članki iz rubrike