Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
12 25.01.2021 18:05:40

ŠOV ministrice v parlamentu! ROKOMETNA ZVEZA, vas gledam! Boste reagirali?! Bogi šport ... (video)

Profimedia
Ministrica je spregovorila o treningih prek Zooma.

Šport je že dolgo časa v primežu korone in z njo povezanih ukrepov. Tekmovanja na najvišji ravni so se pobrala, še vedno sicer izgledajo precej drugače, kot v normalnih časih, se pa odvijajo. Strogim ukrepom navkljub. Še precej slabše pa so se stvari obrnile za veliko večino športnikov, ki po merilih ne spadajo v razred vrhunskih športniko. Naj bodo to rekreativni, polprofesionalni ali pa preprosto mlajši športniki.

Izgubljene treninge bo težko nadoknaditi, posledice pa bodo v športu zagotovo vidne še leta po končanem boju z epidemijo. Ministrica za izobraževnaje, znanost in šport dr. Simona Kustec je v današnji izjavi mirila, da treningi dobro in brez težav potekajo tudi prek Zooma ter ostalih navodil na daljavo. Pričakovano je s tem sprožila ogorčenje med številnimi slovenskimi športniki, na svojem profilu se je oglasil tudi Aleš Veber trener vratark pri RK Olimpija. Njegov nelektoriran zapis in izjavo ministrice prilagamo spodaj.

"Ministrici je super duper fino, kako potekajo treningi 80% športnikov, tistih neenkopravnih in drugorazrednih, ki jih uvajamo v kakovostni in vrhunski šport. Ona in njen nadrejeni ne vidita težave v treningih preko Zooma ali drugih spletnih aplikacij. Še več, trenerji smo tisti, ki moramo na daljavo izpiliti znanje generacije mladih športnikov, ki bodo v tem letu prestopili iz mladinske v absolutno starostno kategorijo.
Gospo ministrico Dr. Simona Kustec sprašujem kako naj kot trener mečem žogo na gol mlade pespektivne vratarke? Bo šlo na daljavo? Kako ji naj pokažem prave postavitve in gibanje v golu? Bo šlo preko Zoom-a, Skypa, teamsov?
Kako naj kot trener razložim igralkam določene situacije na igrišču? Bo šlo preko Zooma? Kako naj igralke ekipnih športov izvedejo protinapad? Saj veste kaj je protinapad v rokometu? Preko Zooma... na daljavo? Prosil bi vas za razlago, ker sam kot trener tega enostavno ne znam storiti na daljavo. Morda miselno ampak zato nebi bil več trener.
Zdaj pa zares dovolj. Če po tem današnjem trosenju nesmislov s strani resorne ministrice v državnem zboru ne bodo odreagirale panožne zveze, ja Rokometna zveza Slovenije / Handball Federation of Slovenia, vas gledam in Slovenia Olympic Team, potem je bolje, da nam napišete, da iščemo druge rešitve za te drugorazredne športnike.
Po vseh, danes izrečenih nesmislih, lahko mirno ugotovim, da bo tisti načrt sproščanja s strani SLOfit naletel na gluha ušesa ministrske športne poznavalke. Že imate rezervni načrt? In ne pozabite napisati želimo.
Sem vedel, ampak danes sem dobil dokončno potrditev, da živite v vzporednem svetu, ki nima stika z zakonitostmi kakovostnega in vrhunskega športa.
Ubogi šport, ki ima tako ministrico... in tako pohlevne panožne športne zveze."

Članki iz rubrike