900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
0 18.01.2021 20:08:35

V soboto SKRUŠEN, danes pa je kar ŽAREL! Kapetan Dolenec je POJASNIL VSE SKRIVNOSTI

Reuters
Igro slovenske reprezentance je včasih težko razumeti, a danes smo z razpletom vendarle vsi zadovoljni.

Jure Dolenec, ki je bil po sobotnem porazu precej kritičen in brez dlake na jeziku, je bil po današnji zmagi, razumljivo, bolj razpoložen in vedrejšega obraza. To je bila težko priborjena zmaga, predvsem pa izjemno pomembna zmaga za nadaljevanje prvenstva. Kako je bilo igrati pod pritiskom? Kapetan je po tekmi v kamero nacionalne televizije povedal: "Da je današnja zmaga krvavo potrebna, se je pokazalo še posebej na začetku tekme, ki pa je bil vseeno drugačen od sobote. Kljub temu, da smo zaostajali za šest zadetkov, smo se borili. Sicer nismo zadevali, a pristop je bil drugačen. Tekmec je bil na začetku res boljši, mi pa smo čakali na svoje minute. Lesjak je bil odličen v golu, seveda s pomočjo obrambe. To je bila povsem drugačna, precej boljša tekma od sobotne. Daleč od tega, da bi bila popolna, saj lahko igramo še precej bolje, a vseeno. Predvsem po pristopu in borbenosti pa je bilo že tako, kakor se mora vsakič predstavljati slovenske barve."


In nadaljeval: "Ni bilo lahko, a sami smo si naredili dodaten pritisk. Ponavadi smo ob takšnem pritisku znali splavati in tudi danes smo. Čaka nas še kar nekaj tekem. To kar smo danes videli, to je Slovenija. Na takšen način je treba nadaljevati, če pa bo kakšen tekmec boljši, bo pač boljši. Tudi druge ekipe imajo odlične igralce. Na tem prvenstvu je vsaj 10 ekip, ki se lahko borijo za kolajne. Če želimo biti ena od njih, moramo biti takšni, kot smo bili danes. Ne le na igrišču, ampak tudi na klopi. Zdaj, ko na tribunah ni gledalcev, se vzpodbuda s klopi še precej bolj pozna."

In še pojasnil, kje tičijo slovenske težave v napadu: "Zgrešili smo nekaj metov, izgubili nekaj žog. Mi dejansko imamo težave v napadu, ko strelci niso v dobri formi. Bi radi rečemo, da 'štrikamo', križamo, napadamo... Skratka, skušamo najti rešitve - z igro na krožnega napadalca, s prodori ... itd. A naše glavno orožje je obramba in protinapad ter polprotinapad. Če iz tega segmenta dosežemo 10 ali 15 zadetkov, bomo druge stvari že nekako pokrili, da bo dovolj za zmago. Gotovo pa nismo najboljša ekipa na postavljeno obrambo, a to je le en del rokometne igre."

Članki iz rubrike