Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ru
ru
11 18.01.2021 12:59:33

Tone TISELJ spet udaril: Ne razumem, zakaj se je vrnil GAJIĆ! Glede VRANJEŠA pa: po 30 letih demokracije v Sloveniji ...

Reuters
Po uvodnih dveh nastopih Slovenije na svetovnem prvenstvu je spregovoril tudi Tone Tiselj.

Slovenska reprezentanca je svetovno prvenstvo v Egiptu začela s polovičnim izkupičkom. Po visoki zmagi nad Korejci so doživeli grenak poraz z Rusijo. Danes, torej v ponedeljek ob 18. uri jih čaka popravni izpit na tekmi z Belorusijo. 

Zanimivo, za mnoge celo kontroverzno razmišljanje o slovenski izbrani vrsti pa je v Ekipi SN predstavil nekdanji selektor Tone Tiselj, ki je znan po tem, da je brez dlake na jeziku. Tokrat je med drugim izpostavil dve stvari, ki se mu zdita v tej reprezentanci problematični. "Ne vem, zakaj se je po štirih letih v reprezentanco vrnil Dragan Gajić. Sprašujem se, kaj je razlog; morda prijateljstvo z Zormanom, lovljenje strelskega rekorda, ali naj bi bil lider reprezentance ... Po moji oceni ni nič boljši od Marguča in Šoštariča. Tudi na to bi sociometrijski test dal pravi odgovor. Druga sporna zadeva je pet srednjih »bekov«, ki imajo vsi zelo podobne karakteristike. Vsi med njimi lahko igrajo samo prvega v obrambi, v napadu pa lahko koristijo samo strel s tal. Nihče tudi ne more igrati na levem krilu, kjer bi zamenjal Kodrina. Zarabec je aktualni evropski prvak, Skube je bil to z Vardarjem, Bombač pa je edini, ki je v svojem klubu res resnični lider. Ali gredo te zadeve skupaj, ne vem, sociometrijski test bi dal odgovor tudi na to. Prihod Vranješa na mesto selektorja je bil pozitiven šok, kar se je pokazalo na lanskem EP. Res pa je, da je demokratičen način vodenja, ki je značilen za Švedsko, tam lahko učinkovit, medtem ko pri nas lahko vsakodnevno vidimo, da naša družba za takšen sistem še ni pripravljena. Po 30 letih demokracije, ki jo imamo v Sloveniji, še vedno ne vemo, kaj bi z njo. Dvomim, da je takšen način vodenja za te fante najprimernejši. Ob tem imamo na klopi dva trenerja, od katerih je eden čisti predstavnik španske rokometne šole, drugi pa skandinavske šole. Dobro bi bilo, če bi vedeli, kateri je tisti model, po katerem naj bi igrala slovenska reprezentanca," je izpostavil Tiselj. 

Članki iz rubrike