Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
1 18.01.2021 19:27:32

GROZLJIV začetek, potem pa vendarle PRAVA SLOVENIJA! Po DRAMI do pomembne zmage nad Belorusi

Slovenci popravili vtis in se z zmago nad Belorusijo (29:25) rešili iz neprijetnega položaja.

Po sobotnem spodrsljaju z Rusijo je bilo vzdušje v slovenskem taboru močno načeto, a fantje so našli dovolj motivacije, da so zaustavili navzdol drveči voz in ga začeli spet potiskati navzgor. Do kam? To bodo pokazale naslednje tri tekme v Kairu, a želja so zaključni boji za kolajne.

Slovenski rokometaši so bili pred prvenstvom favoriti skupine H, visoka zmaga z Južno Korejo pa je to dejstvo še podkrepila. A streznitev je prišla kmalu, kar zajeten poraz s selekcijo ruske zveze je bil boleč, predvsem pa je nakazal na razpoke v slovenski reprezentanci. Kritike so upravičeno letele predvsem na porozno obrambo, ki tekmecem dovoljuje preveč zadetkov - 29 so jim jih dali južnokorejski študentje, 31 Rusi.

Današnja tekma z Belorusijo je bila za varovance Ljubomirja Vranješa tekma za biti ali ne biti. To drži predvsem v pogledu naskoka na najvišja mesta, saj je bilo napredovanje v drugi del pravzaprav doseženo z uvodno zmago, želeno uvrstitev v četrtfinale pa bosta prinesli le prvi dve mesti v drugem delu. Začetek tekme ni obetal, močno je spominjal na sobotno klavrno izvedbo. Ko so Belorusi povedli za šest (12:6), je alarm na slovenski klopi že močno odmeval. Nemara je Vranješ celo zamudil z minuto odmora, a zaključek prvega dela je bil vendarle slovenski. Neodločen izid je bil glede na okoliščine dober rezultat


V drugem polčasu so Slovenci takoj povedli, kmalu tudi za dva zadetka, in kazalo je, da gre tekma v pravo smer. Kapetan Jure Dolenec, Blaž Janc in njuni soigralci so se sprostili, Urban Lesjak je zaklenil svoja vrata, tako je prednost sredi drugega polčasa narasla na štiri (22:18). Če je kdo mislil, da se bodo tekmeci predali, se je hudo zmotil. Belorusi so pokazali zobe, zaostanek znižali, vendar več od tega jim na srečo ni uspelo. Brez drame seveda ni šlo, a to je bila drama s srečnim koncem. Upamo, da slovo od Borg El Araba za Slovence pomeni nov začetek. Prvenstvo se zdaj prav zares začenja, novi spodrsljaji več niso dovoljeni.

V slovenski reprezentanci sta danes izstopala Janc z osmimi in Dolenec s sedmimi zadetki, med vratnicama je z osmimi obrambami blestel Lesjak. 

Slovenija - Belorusija 29:25 (15:15)
* Dvorana Borg Al Arab, brez gledalcev, sodnika: Raluy in Saabroso (oba Španija).
* Slovenija: Ferlin, Lesjak, Skube 2, Blagotinšek 2, Henigman, Janc 8, Dolenec 7, Cingesar 1, Cehte, Gajić, Gaber 3, Zarabec 2, Ovniček, Bombač 2, Mačkovšek 2, Suholežnik.
* Belorusija: Kišov, Maroz, Kuleš 4, Kulak 2, Rudz, Astrašapkin 4, Krivenka, Jurinok 2, Selvasjuk, Padšvivalav, Karalek 7, Vailupav 3, Samojla, Bohan, Gajdučenko 3, Aliohin.
* Sedemmetrovke: Slovenija 4 (3), Belorusija 1 (0).
* Izključitve: Slovenija 10, Belorusija 10 minut.
* Rdeči karton: /.

KAKO NAPREJ?
Slovenci se bodo v drugem delu (v sredo, petek in nedeljo v Kairu) pomerili s Švedi, Severnimi Makedonci in z domačim Egiptom. V nadaljevanje tekmovanja prinašajo današnji dve točki; Rusija na drugi strani tri, Belorusija pa točko. In iz skupine G: Švedska po današnji zmagi z Egiptom štiri točke, Egipt dve in Severna Makedonija brez točk. V četrtfinale napredujeta najboljši dve reprezentanci, tekmec za uvrstitev v polfinale (in boj za kolajne) pa bo bržkone Danska oziroma Hrvaška, manj verjetno Katar oziroma Argentina.

DRUGI DEL
Lestvica skupine IV
1. Švedska 4 točke
2. Rusija 3
3. Slovenija 2
3. Egipt 2
5. Belorusija 1
6. S. Makedonija 0

Tekme Slovenije v drugem delu
V sredo: Slovenija - S. Makedonija
V petek: Slovenija - Švedska 
V nedeljo: Slovenija - Egipt

Članki iz rubrike