zvezdana mlakar Dobra karma

Razkrita velika skrivnost Zvezdane Mlakar

Joe Biden in Major Svet24.si

Biden si je med igro s psom poškodoval nogo. To ...

karl erjavec pl1 Reporter.si

Rešitelj s političnega smetišča: Odpisani Karl...

sneg Svet24.si

Snežinka bo dva dni glavna med vremenskimi ...

20180521-00861791 Necenzurirano

Kaj je igra Karla Erjavca? In zakaj se Janša boji...

suspect 208 Odkrito.si

Sinovi rockerskih legend ustanovili skupino

ljubezen-po-domače Njena.si

Ljubezen po domače: Jožica pred kamere s posebno...

STA
STA
0 16.11.2020 16:19:09

Veliki okrepitvi za SLOVENSKO REPREZENTANCO pred evropskim prvenstvom

Grega Wernig
Selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Uroš Bregar je na priprave za nastop na evropskem prvenstvu 2020 povabil 20 igralk. Evropsko prvenstvo, ki bo med 3. in 20. decembrom na Danskem in Norveškem, je pod velikim vprašajem po današnji odpovedi norveških prirediteljev kot soorganizatorja zaključnega turnirja.

Na Bregarjevem seznamu sta tudi Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie. Lazovićeva se v izbrano vrsto vrača po EP na Švedskem leta 2016, na seznamu pa je tudi njena klubska soigralka pri Bukarešti Omoregiejeva. Bolgarka nigerijskih korenin je slovenski potni list pridobila pred dobrima dvema letoma.

Poleg obeh omenjenih igralk je Bregar na svoj seznam uvrstil še vratarke Amro Pandžić (Kastamonu Belediyesi), Majo Vojnović (Krim Mercator) in Branko Zec (Waiblingen), krilne igralke Emo Abino, Tijo Gomilar Zickero, Majo Svetik (vse Krim Mercator) in Živo Čopi (Krka Novo mesto), zunanje igralke Ano Abino, Erin Novak (obe Krka Novo mesto), Nušo Fegic (Mlinotest Ajdovščina), Ano Gros (Brest), Tjašo Stanko (Metz), Hano Vučko, Nino Žabjek (obe Krim Mercator) in Nino Zulić (Kastamonu Belediyesi) ter krožne napadalke Anejo Beganović (Podravka), Valentino Klemenčič in Natašo Ljepojo (obe Krim Mercator).


Reprezentanca bo priprave začela v nedeljo, 22. decembra. V času priprav bo bivala v hotelu Thermane Laško, ki je ekipi omogočila nastanitev v ločenem nadstropju od drugih obiskovalcev, trenirala pa bo v dvorani Tri lilije.

"V prvi vrsti si želim, da povabljene igralke do zbora ostanejo zdrave, da se jih bodo poškodbe ognile v visokem loku ter da ne pride do kakšne okužbe s koronavirusom. Na vsaki reprezentančni akciji se zberemo v nekoliko spremenjeni postavi. Tudi tokrat ne bo nič drugače, saj nam na nekaterih igralnih mestih manjka kakšna igralka," je uvodoma dejal Bregar.

"Vesel sem, da se v reprezentanco vračata Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie. Tudi kapetanka Ana Gros je v izjemno dobri formi. Vsi komaj čakamo, da se priprave začnejo, obenem pa upamo, da se bo evropsko prvenstvo odvilo po zastavljenih načrtih," je še dodal Bregar.

Značke: rokomet, slovenija, ep

Članki iz rubrike