zvezdana mlakar Dobra karma

Razkrita velika skrivnost Zvezdane Mlakar

Joe Biden in Major Svet24.si

Biden si je med igro s psom poškodoval nogo. To ...

karl erjavec pl1 Reporter.si

Rešitelj s političnega smetišča: Odpisani Karl...

sneg Svet24.si

Snežinka bo dva dni glavna med vremenskimi ...

20180521-00861791 Necenzurirano

Kaj je igra Karla Erjavca? In zakaj se Janša boji...

Princ Carl Philip Odkrito.si

Okužena tudi člana švedske kraljeve družine

Miša Aleksić Odkrito.si

Za Covidom-19 umrl basist Riblje Čorbe

STA
STA
0 16.11.2020 15:52:47

Zvezdnika ŠOKIRALA, zavzemata se za odpoved SVETOVNEGA PRVENSTVA!

Profimedia
Rokometna zvezdnika Domagoj Duvnjak iz nemškega prvaka Kiela in Aron Palmarsson, ki skupaj s Slovenci Juretom Dolencem, Blažem Jancem in Domnom Makucem igra za Barcelono, menita, da bi bilo v trenutnih razmerah koronske krize treba odpovedati svetovno prvenstvo 2021. SP, na katerem bodo nastopili tudi Slovenci, bo na sporedu januarja v Egiptu.

"Menim, da je organizacija SP v tem času preveč nevarna," je v podkastu Kreis Ab izjavil kapetan hrvaške reprezentance Duvnjak.

Še bolj jasen je bil 30-letni Islandec Palmarsson: "SP bi bilo treba odpovedati. Res ne razumem, zakaj bi morali v teh nevarnih razmerah svetovne zdravstvene krize vsi leteti tja in igrati tekme." 
Duvnjak in Palmarsson se bosta v četrtek s svojima kluboma pomerila v ligi prvakov.


SP za rokometaše je na sporedu od 13. do 30. januarja prihodnje leto in je prvič razširjeno na 32 ekip. Slovenci bodo v skupinskem delu nastopili z Rusijo, Belorusijo in Južno Korejo.

V skupini A bodo igrali Nemčija, Madžarska, Urugvaj in Kapverdski otoki, v skupni B Španija, Tunizija, Brazilija in Poljska, v skupini C Hrvaška, Katar, Japonska in Angola, v skupini D Danska, Argentina, Bahrajn in Kongo, v skupini E Norveška, Avstrija, Francija in ZDA, v skupini F Portugalska, Alžirija, Islandija in Maroko, v skupini G Švedska, Egipt, Češka in Čile, v skupini H pa Slovenija, Belorusija, Južna Koreja in Rusija.

Slovenija je doslej na svetovnih prvenstvih nastopila osemkrat, najboljša pa je bila v Franciji 2017, kjer je pod vodstvom nekdanjega selektorja Veselina Vujovića osvojila odličje bronastega leska. V Španiji 2013 je pod selektorsko taktirko Borisa Denića zasedla četrto mesto.

Značke: rokomet, sp, koronavirus

Članki iz rubrike