jerca zajc sustersic Dobra karma

Leto dni po težki ločitvi lepa voditeljica ...

1_lara komar Svet24.si

Lara Komar o lepotnih operacijah in botoksu ni ...

aleksandra pivec bobo (3) Reporter.si

Aleksandra Pivec prepričana, da se Jože P. ...

norka, danska, koronavirus Svet24.si

FOTO: Na Danskem norke »vstajajo od mrtvih,« ...

dom danice vogrinec, dso, dom starejših Necenzurirano

Kdo bo odgovarjal za tragično bilanco epidemije

Momčilo Otašević Njena.si

Šverc komerc: Krešo drugič postal očka

alenka godec Njena.si

Pevka Alenka Godec žaluje

rzs, ru
rzs, ru
0 07.11.2020 10:44:20

NEPRIJETNO PRESENEČENJE! V taboru slovenske reprezentance odkrili DVA OKUŽENA reprezentanta, tole je POSLEDICA!

RZS
Slovenija v tej akciji ne bo odigrala nobene tekme.

Slovenska moška rokometna reprezentanca bi morala ta teden odigrati dve tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bosta leta 2022 družno gostili Madžarska in Slovaška. A so izbranci selektorja Ljubomira Vranješa nazadnje ostali celo brez ene same tekme v kvalifikacijski skupini 5, v kateri se za dve mesti v eliti stare celine borijo še Poljska, Nizozemska in Turčija.

Za celotno stanje je, kot smo se, žal, v novi realnosti že privadili, glavni krivec pandemija virusa COVID-19. Sredin dvoboj 1. kola kvalifikacij za EP 2022, v katerem bi se Slovenci v celjskem Zlatorogu morali udariti s poljsko izbrano vrsto, je namreč odpadel zavoljo več primerov okužbe pri tekmecih, v petek pozno zvečer pa so na Rokometni zvezi Slovenije dobili še rezultate testov celotne delegacije, ki se je zadnje dni pripravljala v Zrečah. Rezultat testiranja? Dva okužena igralca. Tej ugotovitvi je sledila takojšnja osamitev obeh okuženih.

Obenem je RZS nemudoma stopil v kontakt vodstvoma evropske rokometne zveze (EHF) in turške rokometne zveze. V soboto zgodaj dopoldne je padla odločitev o prestavitvi za nedeljo napovedanega dvoboja na kasnejši termin.

V kvalifikacijski skupin 5 za nastop na EP je bila tako doslej odigrana ena sama tekma – izbrana vrsta Nizozemske je stežka, s 27:26 (10:14) doma ugnala turške rokometaše.

Članki iz rubrike