Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ba
ba
0 25.04.2020 14:58:18

SRBI BENTIJO! Slovenija DA, mi NE?! To je najbolj KONTROVERZNA odločitev, ODVZETA nam je pravica ...

Profimedia
Odločitev EHF pričakovano buri duhove.

Izvršni odbor Evropske rokometne zveze (EHF) je na petkovi videokonferenci sprejel vrsto pomembnih odločitev, tudi to, da so odpovedali kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2021. To pomeni, da so se na podlagi vrstnega reda z EP 2020 na SP prebili tudi Slovenci. Ob naši reprezentanci bodo iz Evrope na SP igrali še Nemci, Portugalci, Švedi, Avstrijci, Madžari, Francozi, Španci, Hrvati, Norvežani in Danci.

Spomnimo, Sloveniji je žreb v play-offu kvalifikacij, ki je bil predviden za junij, namenil Srbijo, kjer so odločitev EFH (pričakovano) sprejeli z ogorčenjem. "Krovna evropska zveza je sprejela zgodovinsko in zelo kontroverzno potezo, kakršne v zgodovini še ni bilo. Srbiji je odvzeta pravica, da se bori za SP," so med drugim zapisali v Blicu.

"Odločitev je prenagljena, športne rešitve bi morale imeli prednost pred administrativnimi. Pred tistimi za 'zeleno mizo'. Vse reprezentance, ki bi morale igrati play-off, a so izgubile na tak način, so oškodovane. Težko bo kaj storiti, toda moramo poskušati. Razumem, da je koronavirus povzročil številne probleme. Vse razumem, takšne odločitve pač ne. Tekmovalna komisija je predlagala športno rešitev, vendar je odločila večina. Sprejeta je težka odločitev, razmišljati bi morali na drugačen način," pa se je odzval predsednik srbske rokometne zveze Božidar Đurković.

Članki iz rubrike