polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

nu
nu
0 25.01.2020 09:17:40

Poziv Slovencev UPRAVIČEN? Hrvatov sinoči 10.000, GLEJTE, koliko jih prihaja ORGANIZIRANO za finale!

Ogromno je bilo povedanega in napisanega o številu slovenskih navijačev.

V skladu s pričakovanji je slovensko reprezentanco na petkovi polfinalni tekmi spremljalo le nekaj sto navijačev - pot v Stockholm je iz našega dela Evrope v tem letnem času zelo zapletena in zelo draga. Mnogi so zato povprek pozivali po organiziranem navijaškem eksodusu, za katerim naj bi stala država in Rokometna zveza, oglasilo se je celo nekaj igalcev. Najbolj odmevno Dean Bombač, ki je pozival k organiziranem prihodu navijačev a državni ravni, tudi Borut Mačkovšek je opozarjal, da bo Hrvatov kar 10.000. 

In res jih je bilo. Vendar pa je treba poudariti, da ogromna večina Hrvatov, ki so napolnili stockholmsko dvorano, živi v tem mestu, na Švedskem, na Danskem, na Norveškem ali na severu Nemčije. Tam jih je ogromno, na tekmo so se pripeljali večinoma z avtomobili in vlaki, za finale se bodo v še večjem številu. Iz Hrvaške ni prišlo kaj dosti več navijačev in jih ne bo tudi za veliki finale proti Španiji. O tem ste lahko trdno prepričani, tako pravijo tudi podatki. 

Za polfinale ni bilo nobenega posebnega letala iz Hrvaške, za katerim bi stala zveza ali celo država, medtem ko bo za finale zveza le nekoliko subvencionirala en sam čarterski polet, ki bo v Stockholm odpeljal okrog 200 dodatnih navijačev. V zameno za 700 evrov, pa čeprav potniki v Stockholmu sploh ne bodo spali - odhajajo ob 9. uri zjutraj in se vračajo ob 22. uri zvečer. Vse torej povsem primerljivo s Slovenijo oziroma celo slabše. Razlika je predvsem v diaspori - angažiranosti in še bolj v velikosti.  

Članki iz rubrike