GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 18.01.2020 14:05:33

IGRA USODE! Z njimi je bil KRVNIK SLOVENIJE, zdaj jo bo sam vodil proti njim! V nedeljo nov velik obračun za Slovenijo!

Profimedia
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v petek v Malmö Areni odlično opravila svoje delo.

V drugem delu evropskega prvenstva je po zmagi nad Islandijo osvojila drugi par točk in se še bolj približala kvalifikacijam za olimpijske igre v Tokiu. Po dnevu odmora jo v nedeljo ob 16.15 čaka trd, obrambno naravnan dvoboj z Madžarsko.

Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa bi v primeru zmage nad vzhodnimi sosedi bržkone naredili odločilen korak na poti do enega od treh aprilskih kvalifikacijskih olimpijskih turnirjev za OI, hkrati pa bi se povsem približali tudi najbolj prestižnim tekmam na EP, ki bodo med 24. in 26. januarjem v Stockholmu.

V primeru poraza še ne bi ogrozili svojega primarnega cilja, odločitev o tem bi v tem primeru prestavili na torkov obračun s Portugalci in sredin z Norvežani. Oboji so v prvem krogu drugega dela odlično opravili svoje delo: Portugalci, rablji Francozov v prvem delu tekmovanja, so v velikem slogu povozili Švede in slavili kar s 35:25, Norvežani pa so z rutinsko predstavo ukanili Madžare s 36:29.

V slovenskem taboru se ne ukvarjajo z matematičnimi rokometnimi izračuni, na nedeljski tekmi z Madžarsko želijo zadržati zmagoviti niz. Vranješ, ki je med letoma 2017 in 2018 vodil rokometnega velikana iz Veszprema in tudi madžarsko izbrano vrsto (pod njegovim vodstvom je Madžarska izločila Slovenijo v kvalifikacijah za SP 2019), se zaveda, da njegove varovance v nedeljo čaka prava psihološka vojna in telesno izjemno zahtevna tekma. Tako Slovenija kot tudi Madžarska si močno želita nastopa v olimpijskih kvalifikacijah.



"Madžarska se je v dosedanjem delu turnirja prikazala v lepi luči. Premagala je Islandijo in Rusijo, z Dansko igrala neodločeno, v petek pa izgubila proti Norveški. Te tekme si še nisem v celoti ogledal, videl pa sem tekmi z Rusijo in Dansko. Danes si bomo ogledali tudi obe drugi njihovi tekmi, tudi z Norveško, ki goji povsem drug slog igranja od našega. V vsakem primeru se v nedeljo obeta spopad dveh obrambno naravnanih ekip," je uvodoma dejal Vranješ.

Na tekmi z Islandijo so se že začeli kazati prvi znaki utrujenosti najbolj obremenjenih slovenskih igralcev, ki pa je imela v svojih vrstah tudi izjemno razpoloženega in naravnost neustavljivega Deana Bombača. "Z utrujenostjo nimamo težave samo v našem taboru, tudi v drugih jih imajo, to je pač davek turnirskega sistema tekmovanja. Na takšnih tekmah je najbolj pomembna 'glava', ta bo morala biti na pravem mestu na vseh treh naših preostalih dvobojih v drugem delu tekmovanja," je dodal Vranješ.

Slovenski rokometaši zelo dobro poznajo madžarski rokomet, kar lepo število jih zastopa barve obeh najboljših klubov iz Veszprema in Szegeda. Poleg Deana Bombača, ki je na petkovi tekmi proti Islandiji navdušil z devetimi goli in desetimi podajami, so tam še Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Blaž Blagotinšek in Mario Šoštarič, v čakalnici je tudi Gašper Marguč.

V slovenskem taboru se zavedajo, da je ključni igralec naših vzhodnih sosedov krožni napadalec Bence Banhidi, hkrati pa svarijo, da se lahko "utrga" tudi vratarju Rolandu Miklerju. A izjemno nevarni so tudi na klopi, selektor je resda Istvan Gulyas, a glavno besedo imata legendarna Laszlo Nagy in Španec Chema Rodriguez.

Članki iz rubrike