zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

STA
STA
0 18.01.2020 08:38:23

Padla še Rusinja! Nadarjeni Slovenki uspel veliki met!

Profimedia
Kaja Juvan, ki je bila ob koncu lanskega leta izbrana za najbolj obetavno mlado športnico leta v Sloveniji, se je uvrstila na glavni turnir prvega teniškega turnirja za veliki slam v sezoni.

V Melbournu je v tretjem krogu kvalifikacij odprtega prvenstva Avstralije po uri in 23 minutah s 6:3 in 6:3 premagala Rusinjo Natalijo Vihljancevo.

Devetnajstletna Ljubljančanka je lani kot srečna poraženka nastopila na Roland Garrosu, nato je tekmovala tudi na Wimbledonu, na odprtem prvenstvu ZDA pa zaradi opravljanja mature nato ni nastopila.

Lani je Juvanova v Avstraliji nastope končala v drugem krogu kvalifikacij, letos pa je na poti na glavni turnir v Melbournu premagala naprej s 6:1 in 6:0 Gruzijko Jekaterino Gorgodze, nato pa še domačinko Storm Sanders s 6:0, 2:6 in 6:3.



V odločilnem krogu za vstop na glavni del prvega turnirja za veliki slam je osemnajsta nosilka kvalifikacij premagala še šesto nosilko Vihljancevo. V prvem nizu je bila ključna osma igra, v kateri je Juvanova prišla do odvzema servisa. V drugem nizu je nato mlada Slovenka z dvema odvzetima servisoma nasprotnice hitro povedla s 3:0, nato sicer oddala igro na svoj servis, a obdržala vodstvo do konca.

V prvem krogu glavnega dela OP Avstralije se bo Juvanova pomerila z Dajano Jastremsko, dvaindvajseto igralko svetovne lestvice iz Ukrajine.

Na glavnem delu turnirja posameznikov, ki se bo začel 20. januarja, bodo Slovenijo zastopali še Aljaž Bedene ter Tamara Zidanšek in Polona Hercog.

Značke: tenis, kaja-juvan

Članki iz rubrike