Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 17.01.2020 20:44:17

Lahko Calcit končno spet užene Konstruktor?

Igralce Ljubelja čaka gorenjski derbi v Kranju proti Triglavu.
psno
Pred nami je 11. krog v elitnih kegljaških ligah, ki prinaša obilo malih in večjih derbijev. Največji je na sporedu v Kamniku, kjer gostujejo Mariborčani.

Calcit je pred tednom dni kar malce razočaral proti Ograjci, a tudi Konstruktor ni bil ravno briljanten na domačem terenu. To seveda ponuja še toliko bolj ogorčen boj za točke. Veliko bo odvisno tudi od taktiziranja obeh trenerjev, domačega Spruka in reprezentančnega Pihlarja. Vodilni Postojnčani bodo imeli malce lažje delo, saj doma gostijo Konjičane, ki trenutno razen Kirbiša nimajo pretirano razpoloženega igralca. Veliko ognja bo tudi v Litiji na zasavskem derbiju, kamor prihajajo Hrastničani, ki bodo seveda v tekmo šli še dosti bolj hrabro. Pred tednom dni so kar močno utrudili vodilni Proteus. V Kranju je na sporedu gorenjski derbi, tam gostujejo Tržičani. V Ljubljani bo na kegljišču Maksa Perca tudi zelo zanimivo. Domača Ograjca je pred tednom dni močno presenetila v Kamniku, ob tem da tekmovalna komisija še zbira podatke s te tekme. Po vsej verjetnosti je bil met Marka Omana regularen, saj naj bi krogla do kegljev prišla še pravočasno. Zato Goričane čaka težka tekma, saj njihova forma trenutno ni najbolj obetavna.



V Kranju bo istočasno na sporedu dvojni gorenjski derbi med domačim Triglavom in Ljubeljem iz Tržiča. Tako na ženski kot tudi moški tekmi nima nobena ekipa kakšne prednosti, razen seveda domačega kegljišča. V Postojni pa je na sporedu notranjski derbi med domačimi igralkami Proteusa, ki so pred tednom dni zamudile skok na prvo mesto, in Brestom. Cerkničanke so v prvenstvo krenile z oslabljeno ekipo, ki je zdaj več ali manj popolna, zato Brest kaže veliko boljše nastope. V Celju in Mariboru pa bosta na sporedu dva štajerska derbija. Na kegljišču Golovec se bosta pomerila domači Celje in Remoplast iz Radelj. Celjanke sicer niso odigrale slabo v Bistrici, toda v zaključkih dvobojev so bile nedorečene in so po vrsti izgubljale. Na drugi strani pa so Radeljčanke odigrale odlično tekmo doma, ko so ugnale Proteus. Še mnogo bolj pa bo zanimivo v Mariboru, kjer vodilni Miklavž gosti sosede, Impol. Pred tednom dni je Miklavž visoko izgubil v Kamniku, Okrepljeni (pridružila se je Špela Kunčič) Impol pa je visoko ugnal Celjanke. Domačinke potrebujejo zmago, da ostanejo na vrhu. Na drugi strani bi se z zmago tudi Bistričanke lahko vključile v borbo za naslov prvaka.



1. A liga moški, 11. krog
Triglav – Ljubelj (14.30)
Ograjca – Gorica (15.30)
Calcit – Konstruktor (17.00)
Litija – Hrastnik (17.00)
Proteus – Konjice (17.30).


1. A liga ženske, 11. krog
Proteus – Brest (14.00)
Triglav – Ljubelj (14.30)
Celje – Remoplast (15.00)
Miklavž – Impol (16.00)
Calcit – prost



Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike