polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

STA
STA
0 13.01.2020 14:40:48

Fernando Alonso po drugem mestu zdaj razmišlja celo o zmagi

Reuters
Dvakratni prvak v formuli 1 Španec Fernando Alonso je zabeležil svojo najboljšo uvrstitev na reliju Dakar. Osmo etapo, ki je bila posvečena v nedeljo tragično preminulemu motoristu s Portugalske Paulu Goncalvesu, je končal na drugem mestu. Najhitrejši je bil Francoz Mathieu Serradori, vodstvo v skupnem seštevku pa je zadržal Španec Carlos Sainz.

Zaradi smrtne nesreče kolega motorista danes niso dirkali. Krožno, 477 kilometrov dolgo preizkušnjo po puščavskih sipinah, so opravili le avtomobilisti.

Ker jim motoristi niso "trasirali" proge, so imeli kopiloti danes precej bolj zahtevno delo. V avtomobilu Alonsa je to nalogo brezhibno opravil Marc Coma, petkratni prvak relija Dakar med motoristi.


"Marc je bil odličen. Etapa mu je bila pisana na kožo in če ne bi imela manjšega postanka zaradi počene pnevmatike, bi morda lahko razmišljala celo o zmagi. To je bilo nekaj, na kar pred začetkom relija nisem niti pomislil, zdaj pa vidim, da ni nemogoče," je dejal Alonso.

Španec je z drugim mesto napredoval na 13. mesto v skupnem seštevku.

Na vrhu se razmerje moči ni bistveno spremenilo, čeprav je imel Carlos Sainz kar nekaj težav. Na koncu je zadržal šest minut in 40 sekund prednosti pred drugouvrščenim Nasserjem Al-Attiyahom iz Katarja in več kot 13 minut pred Francozom Stephanom Peterhanselom, trinajstkratnim prvakom relija Dakar (sedem naslovov ima med avtomobilisti in šest med motoristi).

Značke: reli, sta

Članki iz rubrike